• Na lokalnim izborima u Žitištu sedam izbornih lista, evo i ko su kandidati

    Na lokalnim izborima u Žitištu učestvovaće sedam političkih opcija i koalicija, a prva na glasačkom listiću biće izborna lista „Aleksandar Vučić – Za našu decu“.   Prvi na listi „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, koja ima 31 kandidata, jeste aktuelni predsednik opštine, diplomirani ekonomista iz Banatskog Dvora, Mitar Vučurević. Na drugom mestu je diplomirani […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Na lokalnim izborima u Žitištu sedam izbornih lista, evo i ko su kandidati

    Na lokalnim izborima u Žitištu učestvovaće sedam političkih opcija i koalicija, a prva na glasačkom listiću biće izborna lista „Aleksandar Vučić – Za našu decu“.

     

    Prvi na listi „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, koja ima 31 kandidata, jeste aktuelni predsednik opštine, diplomirani ekonomista iz Banatskog Dvora, Mitar Vučurević. Na drugom mestu je diplomirani ekonomista Đorđe Žuža iz Ravnog Topolovca, inače aktuelni zamenik predsednika opštine. Treća je Ivana Petrić, diplomirani politikolog iz Banatskog Karađorđeva, a četrvrta Isidora Savanović, diplomirani ekonomista iz Žitišta.

     

    Odbornička lista „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma“ je druga na glasačkom listu. Lidersku poziciju na njoj zauzima diplomirani ekonomista Zoran Kasalović iz Žitišta, inače državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave. Druga na listi je Žitištanka Svetlana Babić, magistar pedagoških nauka. Treća je diplomirani ekonomista Dragana Petković iz Međe, a četvrti pravni tehničar Predrag Amižić iz Žitišta.

     

    Pročitajte još: Zelena stranka podnela krivičnu prijavu protiv zrenjaninske Kafilerije

     

    Treća po redu je odbornička lista „Savez Vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor“, na čijem čelu je Janoš Dobai, diplomirani pravnik iz Torde. Drugi je Jožef Kerekeš, ekonomista iz Novog Itebeja. Treća je Kornelia Kiš, referent ruralnog razvoja iz Torde, a četvrti službenik iz Torde Jene Lazar. I ova lista je u punom kapacitetu od 31 kandidata.

     

    Odbornička lista kandidata broj četiri je „Vojvođanski front – Ujedinjeni za demokratsko Žitište (Liga socijaldemokrata Vojvodine, Zajedno za Vojvodinu)“. Predvodi je Mirča Lelea, diplomirani informatičar iz Torka. Druga je Senka Vlaisavljević, diplomirani ekonomista iz Žitišta, treći Dorijan Rošu, poštar iz Torka, a četvrti Stanko Vukašinović, penzioner iz Hetina. Na listi je 21 kandidat za odbornika.

     

    Radikale predvodi Žarko Jokšić

     

    Na broju pet je „Metla 2020 – Žitište“. Prvih četvoro na listi su Vlado Kovačević, saobraćajni tehničar iz Česterega, pa Andrea Tasković, hemijski laborant iz Međe, zatim Nikola Kovačević, diplomirani pravnik iz Česterega, i Vukan Obradović, profesor informatike iz Ravnog Topolovca. Na listi je ukupno 17 kandidata.

     

    Šesta lista „Za Kraljevinu Srbiju – Časno za opštinu Žitište – Duško Kočalka (Pokret obnove Kraljevine Srbije, Monarhistički front)“, na prvoj poziciji ima privatnog preduzetnika Duška Kočalku iz Žitišta. Druga je Denisa Đurđević, ekonomski tehničar iz Torka. Treća je Slađana Đumić, diplomirani ekonomista iz Ravnog Topolovca, a četvrti Momčilo Stojadinović, ugostitelj iz Međe. Lista ima ukupno 16 kandidata za odbornike.

     

    Na lokalnim izborima u Žitištu poslednja lista je „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“, na kojoj je prvi Žarko Jokšić, master informacionih tehnologija iz Ravnog Topolovca. Drugi je Dragan Radonja, bravar iz Ravnog Topolovca, a treći zootehničar iz Žitišta Željko Kosanović. Na četvrtoj poziciji je Dragana Bikarević iz Međe. Na ovoj listi je 12 odborničkih kandidata.

     

    Uočljivo je da su u opštini Žitište, bar u vrhovima većine lista kandidata, najbrojniji diplomirani ekonomisti.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin