• Mitrović: Demokrate da ne okreću glavu

    Odgovor na kritike DS

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Šef odborničke grupe SNS u Skupštini Zrenjanina Oliver Mitrović poručio je demokratama u tom gradu da ne okreću glavu.

    Radovi u centru
    „Predsednik gradskog odbora DS Goran Kaurić bi trebalo da, kada svako jutro putuje na posao u Pokrajinsku vladu, ne okreće glavu od mašina koje grade Aviv Park, koji će uposliti oko 450 radnika i koji će biti otvoren početkom oktobra ove godine“, rekao je Mitrović.

    On je, odgovarajući na kritike DS, dodao da će u tom parku poslovati svetski poznati brendovi, te da se Mek Donalds vraća u Zrenjanin.

    Šef odborničke grupe SNS u zrenjaninskom parlamentu je podsetio da je ugovor za gradnju fabrike vode potpisan, te da su rokovi koje on predviđa obavezujući.

    „Zrenjaninci će do kraja godine piti zdravu pijaću vodu i to garantujemo. Sa druge strane, DS za vreme svojeg mandata, nije uspela da reši ovaj problem. Ali su uspeli da naprave problem sa obilaznicom, zbog kojeg se sada iz gradskog budžeta plaća deset puta skuplje zemljište“, dodao je Mitrović.

    On je objasnio da je prethodna vlast u Zrenjaninu promenila namenu zemljišta na trasi obilaznice, te da se u procesu eksproprijacije, odnosno njenog otkupa, umesto poljoprivrednog, plaća građevinsko zemljište.

    „Oni nisu nijedan metar izgradili, dok je nama ostalo da rešimo par parcela, nakon čega krećemo sa radovima“, ukazao je funkcioner zrenjaninske SNS.

    Mitrović je dodao i da je u toku rekonstrukcija centra grada, nakon čega će, prema njegovoj oceni, grad dobiti reprezentativni centar, kojim će se poboljšati i privredna atmosfera. On je podsetio da je ovim radovima prethodila rekonstrukcija Gimnazijske ulice i dodao da se kreće u sređivanje drugog dela te ulice. Prema njegovim rečima, za vreme aktuelnog saziva, zrenjaniski „Fulgar“ je proširio svoje proizvodne kapacitete dva puta.

    „Pozivam DS da navede jednu svoju investiciju, a ja ću ih podsetiti da je njihov najveći razvojni projekat bio sanacija Žutog mosta, čije je farbanje trajalo godinu dana“, rekao je Mitrović.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]