• MIRĆA LELEA: Sednica Skupštine opštine Žitište sazvana protivzakonito!

    Sednica Skupštine opštine Žitište, koja će biti održana u petak, 7. juna, sazvana je protivno članu 34 Zakona o lokalnoj samoupravi, tvrdi odbornik LSV Mirća Lelea.   Lelea navodi da je sednica sazvana za manje od 24 časa. Dodao je da se na dnevnom redu nalazi jedna jedina tačka – treći rebalans opštinskog budžeta.   […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    MIRĆA LELEA: Sednica Skupštine opštine Žitište sazvana protivzakonito!

    Sednica Skupštine opštine Žitište, koja će biti održana u petak, 7. juna, sazvana je protivno članu 34 Zakona o lokalnoj samoupravi, tvrdi odbornik LSV Mirća Lelea.

     

    Lelea navodi da je sednica sazvana za manje od 24 časa. Dodao je da se na dnevnom redu nalazi jedna jedina tačka – treći rebalans opštinskog budžeta.

     

    – Ovaj način sazivanja, po ultra-hitnom postupku, a ne u skladu sa zakonom i poslovnikom koji predviđa da se sednica saziva najmanje sedam dana ranije, predstavlja još jedan korak ka urušavanju Skupštine. Urušavaju se i demokratski principi. Skupština se pretvara u glasačku mašineriju koja ne služi za debatu i iznalaženje najboljih rešenja u interesu građana ove opštine. Ona služi za aminovanje odluka vladajuće koalicije – ističe Lelea.

     

    Predsednik opštine Mitar Vučurević zahtevao je da se sednica održi po hitnom postupku, s napomenom da je potrebno što pre usvojiti rebalans budžeta. Kako je objasnio, ovo je potrebno učiniti zbog funkcionisanja sistema vodosnabdevanja.

     

    – Neozbiljno i neodgovorno je da se na svakoj sednici Skupštine opštine nalazi rebalans budžeta. To dokazuje da ne postoje jasan plan i jasne dugoročne namere. Novac se troši po nahođenju opštinske vlasti, a budžet se na svakoj sednici skupštine „šteluje“. Neodgovorno je i neozbiljno da nije prošla polovina kalendarske godine, a imamo već treći rebalans budžeta – naglašava Mirća Lelea.

     

    LSV je pozvala predsednicu Skupštine opštine Žitište Draganu Petković da otkaže sednicu koju je sazvala protivno Zakon o lokalnoj samoupravi.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]