Politika Vesti Zrenjanin

MIRĆA LELEA: Sednica Skupštine opštine Žitište sazvana protivzakonito!

Zgrada Opštine Žitište
Zgrada Opštine Žitište

Sednica Skupštine opštine Žitište, koja će biti održana u petak, 7. juna, sazvana je protivno članu 34 Zakona o lokalnoj samoupravi, tvrdi odbornik LSV Mirća Lelea.

 

Lelea navodi da je sednica sazvana za manje od 24 časa. Dodao je da se na dnevnom redu nalazi jedna jedina tačka – treći rebalans opštinskog budžeta.

 

– Ovaj način sazivanja, po ultra-hitnom postupku, a ne u skladu sa zakonom i poslovnikom koji predviđa da se sednica saziva najmanje sedam dana ranije, predstavlja još jedan korak ka urušavanju Skupštine. Urušavaju se i demokratski principi. Skupština se pretvara u glasačku mašineriju koja ne služi za debatu i iznalaženje najboljih rešenja u interesu građana ove opštine. Ona služi za aminovanje odluka vladajuće koalicije – ističe Lelea.

 

Predsednik opštine Mitar Vučurević zahtevao je da se sednica održi po hitnom postupku, s napomenom da je potrebno što pre usvojiti rebalans budžeta. Kako je objasnio, ovo je potrebno učiniti zbog funkcionisanja sistema vodosnabdevanja.

 

– Neozbiljno i neodgovorno je da se na svakoj sednici Skupštine opštine nalazi rebalans budžeta. To dokazuje da ne postoje jasan plan i jasne dugoročne namere. Novac se troši po nahođenju opštinske vlasti, a budžet se na svakoj sednici skupštine „šteluje“. Neodgovorno je i neozbiljno da nije prošla polovina kalendarske godine, a imamo već treći rebalans budžeta – naglašava Mirća Lelea.

 

LSV je pozvala predsednicu Skupštine opštine Žitište Draganu Petković da otkaže sednicu koju je sazvala protivno Zakon o lokalnoj samoupravi.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz