• LSV: Država da stane u zaštitu direktorke škole u Sečnju

    Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) uputila je danas zahtev republičkom ministru prosvete i pokrajinskom sekretaru za obrazovanje da stanu u zaštitu direktorke Osnovne škole „Aleksa Šantić“ u Sečnju Olivere Marjanović.   Ligaši navode da je Marjanović izložena „progonu i medijskom ličnu zbog odluke o načinu proslave školske slave Svetog Save u školi“.   PROČITAJTE JOŠ: Danas […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    LSV: Država da stane u zaštitu direktorke škole u Sečnju

    Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) uputila je danas zahtev republičkom ministru prosvete i pokrajinskom sekretaru za obrazovanje da stanu u zaštitu direktorke Osnovne škole „Aleksa Šantić“ u Sečnju Olivere Marjanović.

     

    Ligaši navode da je Marjanović izložena „progonu i medijskom ličnu zbog odluke o načinu proslave školske slave Svetog Save u školi“.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Danas se u školama obeležava Sveti Sava: Ovako je bilo u OŠ „1. oktobar“ u Botošu

     

    – Pozivamo ministra i sekretara da svojim autoritetom zaštite direktorku i pokažu da Ustav Srbije nije samo mrtvo slovo na papiru, te da je njime jasno definisan sekularni karakter države. Takođe, pozivamo Regulatorno telo za elektronske medije (REM) i Savet za štampu da učine sve da se prekine medijsko šikaniranje direktorke i da se kazne oni koji su u tome učestvovali. Srbija ne sme postati srednjevekovna država u kojoj se drugačiji stav smatra izdajom i otpadništvom. Vreme lomača davno je iza nas – naveo je portparol LSV Aleksandar Marton.

     

    Pojedini mediji su preneli da u Osnovnoj školi „Aleksa Šantić“ u Sečnju, odlukom direktorke, ove godine tokom obeležavanja Savindana u školskim prostorijama neće biti dozvoljeni verski obredi, odnosno neće biti sveštenika, rezanja slavskog kolača i predaje kumstva, što je višedecenijska tradicija.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Ova informacija, koja je podeljena i u grupi „Ateisti Srbije“, izazvala je burne reakcije roditelja osnovnoškolaca, ali i drugih meštana Sečnja.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika