• LSV: CENA ODNOŠENJA SMEĆA U ŽITIŠTU MORA BITI NIŽA

    ŽITIŠTE – Reagujući na usvajanje odluke kojom je cena usluge odnošenja smeća u opštini Žitište povećana za više od 100 odsto, Mirća Lelea, odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Žitište, uputio je dopis predsedniku opštine, predsednici lokalnog parlamenta, predsednici Nadzornog odbora JKP „Ekos“, v.d. direktora ovog komunalnog preduzeća, kao i zaštitniku građana opštine Žitište. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    LSV: CENA ODNOŠENJA SMEĆA U ŽITIŠTU MORA BITI NIŽA

    ŽITIŠTE – Reagujući na usvajanje odluke kojom je cena usluge odnošenja smeća u opštini Žitište povećana za više od 100 odsto, Mirća Lelea, odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Žitište, uputio je dopis predsedniku opštine, predsednici lokalnog parlamenta, predsednici Nadzornog odbora JKP „Ekos“, v.d. direktora ovog komunalnog preduzeća, kao i zaštitniku građana opštine Žitište.

     

    zitiste
    Žitište

     

    Ovim dopisom pozivaju se svi nadležni u opštini Žitište da, u okviru svojih nadležnosti, učine sve kako bi se građanima pružala kvalitetnija usluga odnošenja smeća po nižoj (realnoj) ceni. Takođe, upućuju se nadležni da preko novoosnovane Kancelarije za razvoj u pograničnoj oblasti – CBDO, koja je otvorena u sklopu projekta koji je finansiran od strane EU, i kontaktima sa opštinom Sakalaz, razmenom informacija i iskustava, dođe do rešenja koje je povoljnije za građane opštine Žitište, uzimajući u obzir činjenicu da je u pomenutoj opštini sa kojom Žitište sarađuje, cena usluge odnošenja smeća dvostruko manja.

     

    „Postavlja se pitanje šte se to promenilo u okviru obavljanja ove delatnosti od 1. januara 2018. godine, a da to opravdava povećanje cene pomenute usluge koju pruža JKP „Ekos“, i to za više od 100 odsto, kada svi znamo da nije bilo oscilacija cene naftnih derivata, a ni cena na tržitu rada“, navodi se u saopštenju LSV.

     

    Ligaši navode da promenom načina obračuna cene odnošenja smeća prosečno domaćinstvo u Žitištu plaća ovu uslugu više nego prosečno domaćinstvo u Beogradu, gde su i prihodi domaćinstva mnogo veći nego u ovoj banatskoj opštini, a i smeće se odnosi češće, ne samo dva ili četiri puta u toku jednog meseca.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]