• Liga socijaldemokrata Vojvodine pozvala stranke da ne primaju preletače

    Liga socijaldemokrata Vojvodine nije iznenađena informacijom da su od početka mandata ovog saziva lokalnih skupština čak 582 odbornika promenila stranački dres, saopštio je generalni sekretar LSV Bojan Kostreš.   – Neki od odbornika su više puta menjali političku opciju. Nisu retki slučajevi da je ista osoba mandat započela u jednoj stranci, a da se sada […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Liga socijaldemokrata Vojvodine pozvala stranke da ne primaju preletače

    Liga socijaldemokrata Vojvodine nije iznenađena informacijom da su od početka mandata ovog saziva lokalnih skupština čak 582 odbornika promenila stranački dres, saopštio je generalni sekretar LSV Bojan Kostreš.

     

    – Neki od odbornika su više puta menjali političku opciju. Nisu retki slučajevi da je ista osoba mandat započela u jednoj stranci, a da se sada već nalazi u petoj ili šestoj partiji – naveo je Kostreš.

     

    Slična situacija je, po njegovim rečima, i u Narodnoj skupštini Republike Srbije. U njoj su, kako je istakao, sada zastupljene i neke političke organizacije koje nisu ni postojale u vreme poslednjih izbora.

     

    – I ranije smo upozoravali da je pojava stranačkih preletača direktna opstrukcija volje birača. Samim tim je i podrivanje temelja političkog sistema. Liga socijaldemokrata Vojvodine je još avgusta 2017. godine pozvala sve političke stranke da se obavežu da neće prihvatati članove drugih stranaka koji dolaze sa poslaničkim ili odborničkim mandatom. Nažalost, odgovora iz stranaka nije bilo, a preletači još masovnije prelaze iz stranke u stranku. Krhki temelji demokratije u Srbiji moraju se ojačati. Jedan od preduslova tome je i vraćanje čestitosti u političku arenu – istakao je Kostreš.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Bolje ćuti, pametniji si dabre jedan. Zaboravio si prelaz braće Đorđević, Jelene Kovačić iz G17+ u LSV.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika