• Liga socijaldemokrata Vojvodine poručuje: U zatvor sa antivakcinalistima

    Liga socijaldemokrata Vojvodine zatražila je od državnih organa da prestanu sa tolerisanjem pripadnika antivakcinalnog pokreta.   – Kao što je poznato, pripadnici ove opasne grupe već godinama šire veoma opasne i sumanute ideje o štetnosti svih vakcina, a njihov opasan narativ dobio je na snazi pojavom vakcine protiv koronavirusa. Svakodnevno, satima, antivakcinalisti šire opasne teorije […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Liga socijaldemokrata Vojvodine poručuje: U zatvor sa antivakcinalistima

    Liga socijaldemokrata Vojvodine zatražila je od državnih organa da prestanu sa tolerisanjem pripadnika antivakcinalnog pokreta.

     

    – Kao što je poznato, pripadnici ove opasne grupe već godinama šire veoma opasne i sumanute ideje o štetnosti svih vakcina, a njihov opasan narativ dobio je na snazi pojavom vakcine protiv koronavirusa. Svakodnevno, satima, antivakcinalisti šire opasne teorije zavere koje utiču na negativan stav dela građana po pitanju imunizacije – ističe predsednik LSV Nenad Čanak.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Politikolog i istaknuti aktivista Miroslav Samardžić odlazi u penziju

     

    Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća da je dobro poznat stav Svetske zdravstvene organizacije, ali i medicinske struke uopšte, da je jedini put pobede nad koronavirusom sveobuhvatna i masovna imunizacija.

     

    – Delovanje neodgovornih pojedinaca i grupa potkopava napore države i otežava proces masovne imunizacije – navodi Čanak.

     

    LSV smatra da nisu dovoljna kratkotrajna privođenja lidera antivakcinalista, nego njihovo strogo sankcionisanje.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Nedopustivo je da u danima u kojima brojimo mrtve i teško bolesne, a zdravstveni sistem jedva odoleva, država dopušta nesmetano delovanje ovih opasnih pojedinaca i grupa. Poseban problem je ponašanje pojedinih medija, koji dopuštaju promovisanje sumanutih i veoma opasnih antivakcinalnih ideja. Zahtevamo od nadležnih regulatornih tela, ali i pravosudnih organa, da učine sve da onemoguće promovisanja ovakvih ideja putem medija. Dosta je bilo tolerisanja neodgovornosti, kvazinauke i ludila – poručuje lider LSV Nenad Čanak.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]