• KARASI PONOVO PREDSEDNIK, RADOVANOVIĆ OPET IZVISIO

    SEČANJ – Prva opština u srednjem Banatu koja je nakon izbora, održanih 24. aprila, formirala lokalnu vlast jeste Sečanj. Ovu lokalnu samoupravu će i u naredne četiri godine voditi Predrag Milošević – Karasi (SNS), čija je lista na minulim lokalnim izborima osvojila 12 odborničkih mesta. Osim 12 odbornika iz redova Srpske napredne stranke, izbor Miloševića […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    KARASI PONOVO PREDSEDNIK, RADOVANOVIĆ OPET IZVISIO

    SEČANJ – Prva opština u srednjem Banatu koja je nakon izbora, održanih 24. aprila, formirala lokalnu vlast jeste Sečanj.

    Zgrada Skupštine opštine Sečanj
    Zgrada Skupštine opštine Sečanj

    Ovu lokalnu samoupravu će i u naredne četiri godine voditi Predrag Milošević – Karasi (SNS), čija je lista na minulim lokalnim izborima osvojila 12 odborničkih mesta.

    Osim 12 odbornika iz redova Srpske napredne stranke, izbor Miloševića za predsednika opštine je, na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Sečanj, podržalo i dvoje odbornika Srpske radikalne stranke. Miloševiću je ovo četvrti mandat na čelu sečanjske opštine.

    Za predsednika lokalnog parlamenta po drugi put je izabran Arsen Plahin (SNS), a ista su i kadrovska rešenja koja se tiču zamenika predsednika opštine, troje zamenika predsednika Skupštine, kao i članova Opštinskog veća.

    Naprednjaci i bez podrške radikala imaju većinu u Skupštini, s obzirom na to da raspolažu sa 12, od ukupno 23 odbornička mesta.

    U opoziciji su ostali Socijalistička partija Srbije sa šest odbornika i Treća Srbija, koja ima tri odbornička mandata.

    Bolji poznavaoci političkih prilika vele da se ni ovog puta neće ispuniti želja predsedniku Regionalne privredne komore Zrenjanin Milanu Radovanoviću, koji živi u Sečnju, da uđe u lokalnu vlast, iako mu je to davnašnja želja. Radovanović je bio drugi na listi SPS-a, čiji je dugogodišni član, a poznat je i po oštrim kritikama upućivanim na račun Miloševića. Međutim, nikada nije uspeo da pridobije značajnije poverenje birača koji mu, između ostalog, zameraju da nije iskoristio položaj koji ima u Regionalnoj privrednoj komori da bi pomogao ekonomski razvoj sredine iz koje potiče i u kojoj živi.

    S druge strane, pobednik ovih izbora Predrag Milošević smatra da je stekao poverenje svojih sugrađana, što se dokazalo i u aprilu.

    – Mislim da je odlučujuće to što je narod prepoznao naše zalaganje za razvoj sredine i trud koji ulažemo. Izbori su iza nas, a mi se već okrećemo radu i mogu da najavim da će u Sečnju ubrzo biti jedna ozbiljna investicija, a o tome ćemo uskoro – poručio je Milošević.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]