• Judita Popović ispunila zahtev građana i podnela ostavku u Savetu REM-a

    Judita Popović iz Zrenjanina podnela je ostavku na funkciju članice Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM). Ona je svoju pisanu ostavku danas uputila Skupštini Srbije.   – Postalo je besmisleno ostati u telu koje se ne snalazi u prostoru i vremenu i zanemaruje ogromne društvene turbulencije i nezadovoljstvo javnosti – izjavila je Judita Popović. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Judita Popović ispunila zahtev građana i podnela ostavku u Savetu REM-a

    Judita Popović iz Zrenjanina podnela je ostavku na funkciju članice Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM). Ona je svoju pisanu ostavku danas uputila Skupštini Srbije.

     

    – Postalo je besmisleno ostati u telu koje se ne snalazi u prostoru i vremenu i zanemaruje ogromne društvene turbulencije i nezadovoljstvo javnosti – izjavila je Judita Popović.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Snažna Prelevićeva poruka: Moramo se uspraviti, niko puzeći nije došao do demokratije

     

    Učesnici protesta „Zrenjanin protiv nasilja“, koji zahtevaju oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje sluđuju građane, truju i promovišu nasilje, kao što su Pink i Happy TV, prethodnih nedelja su pozivali sugrađanku Juditu Popović da podnese ostavku u Savetu REM-a.

     

    – Pozivamo našu sugrađanku i članicu REM-a Juditu Popović da sačuva dostojanstvo i prva podnese ostavku – pročitala je jedan od zahteva učesnica protesta, profesorka Olgica Rakić.

     

    Organizatori protesta pozdravili su danas odluku članice Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Judite Popović da podnese ostavku na tu funkciju i tako ispuni jedan od zahteva građana koji već četvrtu nedelju u Zrenjaninu protestuju protiv nasilja.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    „REM već godinama ne radi u skladu sa zakonom. On predstavlja samo još jedno od oruđa vlasti za uspostavljanje pune kontrole nad društvom. Odluka Judite Popović mora biti primer kojim moraju krenuti i ostali članovi REM i tako stvoriti mogućnost za izbor kompetentnih i nezavisnih članova, koji će, u skladu sa zakonom, uticati na kreiranje zdravog medijskog prostora u Srbiji“, navodi se u saopštenju.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika