• JANKOVIĆ: NE TREBA SE PLAŠITI VOJVOĐANSKE AUTONOMIJE

    ZRENJANIN – U Kulturnom centru Zrenjanina održana je tribina Pokreta slobodnih građana pod nazivom „Zrenjanin i vojvođanske teme o kojima se ne priča“, na kojoj je predstavljena politička platforma PSG-a za Vojvodinu.     Učesnici tribine bili su Saša Janković, predsednik Pokreta slobodnih građana, Nebojša Milenković, čan predsedništva i predsednik Odbora za Vojvodinu PSG, Milan […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    JANKOVIĆ: NE TREBA SE PLAŠITI VOJVOĐANSKE AUTONOMIJE

    ZRENJANIN – U Kulturnom centru Zrenjanina održana je tribina Pokreta slobodnih građana pod nazivom „Zrenjanin i vojvođanske teme o kojima se ne priča“, na kojoj je predstavljena politička platforma PSG-a za Vojvodinu.

     

     

    Učesnici tribine bili su Saša Janković, predsednik Pokreta slobodnih građana, Nebojša Milenković, čan predsedništva i predsednik Odbora za Vojvodinu PSG, Milan Vlajčić, član političkog saveta PSG, filmski i književni kritičar, novinar i esejista, zatim Janko Baljak, osnivač PSG, filmski i televizijski reditelj, Slavko Vukov, predstavnik Saveza udruženja poljoprivrednika Banata, i Željko Bodrožić, novinar, potpredsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

     

    Predstavljajući Pismo o namerama za Vojvodinu, najavivši dijalog s vojvođanskim društvom, Saša Janković je istakao kako je pitanje funkcionalne autonomije za Vojvodinu među ključnim pitanjima vezanim za način funkcionisanja moderne srpske države.

     

    – Uređena država mora biti zasnovana na poverenju u vlastite građane – kao što i kod građana moramo vratiti veru u sopstvenu državu. Srbija nema razloga da se plaši vojvođanske autonomije, niti vojvođanska autonomija ima potrebu da nanese štetu bilo kome u Srbiji. Upravo je suprotno, svaka naša specifičnost, posebnost, bila ona jezička, kulturna nacionalna, ili ekonomska je, što se PSG tiče, prednost i kvalitet – poručio je Janković.

     

    Govoreći o katastrofalnom stanju u kulturi i medijima, Milan Vlajčić je upozorio na činjenicu da su slobodni mediji u Srbiji danas gotovo na izdisaju, suočeni s najperfidnijim političkim i ekonomskim pritiscima od strane vlasti.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]