• Janjić: Novih 300 radnih mesta

    U budućim proizvodnim pogonima

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Šest investitora kojima je, jučerašnjom odlukom Skupštine grada Zrenjanina, dato neizgrađeno građevinsko zemljište u javnoj svojini za izgradnju novih proizvodnih pogona, u prvom naletu će otvoriti više od 300 radnih mesta, rekao je na konferenciji za novinare zrenjaninski gradonačelnik Čedomir Janjić.

    Čedomir Janjić
    Čedomir Janjić

    Na press konferenciji, održanoj u stranačkim prostorijama Gradskog odbora Srpske napredne stranke, Janjić se zahvalio odbornicima vladajuće većine kojima, kako je kazao, nije predstavljalo problem da se odazovu na hitno zakazanu sednicu lokalnog parlamenta i izglasaju odluke kojima se investitorima omogućava izgradnja pogona.

    Podsetimo, odbornici, a dan ranije i gradski većnici, podržali su odluku da građevinsko zemljište bude dodeljeno zrenjaninskim preduzećima „Ekometal komerc“, „Gomex“ i , zatim italijanskim firmama „Fulgar Ist“ i „Tehnostrukture“, kao i rusko – srpskoj kompaniji „Kraun“, čije je sedište registrovano u Novom Sadu.

    Takođe, podržan je predlog da Grad da u zakup neizgrađeno građevinsko zemljište u javnoj svojini italijanskoj kompaniji „Gruppo Zilio“, sa kojom je Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ u februaru potpisalo ugovor o prečišćavanju vode iz gradskog vodovoda. Na tom zemljištu planirana je izgradnja postrojenja za vodu.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]