Politika

Janjić: Novih 300 radnih mesta

ZRENJANIN – Šest investitora kojima je, jučerašnjom odlukom Skupštine grada Zrenjanina, dato neizgrađeno građevinsko zemljište u javnoj svojini za izgradnju novih proizvodnih pogona, u prvom naletu će otvoriti više od 300 radnih mesta, rekao je na konferenciji za novinare zrenjaninski gradonačelnik Čedomir Janjić.

Čedomir Janjić
Čedomir Janjić

Na press konferenciji, održanoj u stranačkim prostorijama Gradskog odbora Srpske napredne stranke, Janjić se zahvalio odbornicima vladajuće većine kojima, kako je kazao, nije predstavljalo problem da se odazovu na hitno zakazanu sednicu lokalnog parlamenta i izglasaju odluke kojima se investitorima omogućava izgradnja pogona.

Podsetimo, odbornici, a dan ranije i gradski većnici, podržali su odluku da građevinsko zemljište bude dodeljeno zrenjaninskim preduzećima “Ekometal komerc”, “Gomex” i , zatim italijanskim firmama “Fulgar Ist” i “Tehnostrukture”, kao i rusko – srpskoj kompaniji “Kraun”, čije je sedište registrovano u Novom Sadu.

Takođe, podržan je predlog da Grad da u zakup neizgrađeno građevinsko zemljište u javnoj svojini italijanskoj kompaniji “Gruppo Zilio”, sa kojom je Javno komunalno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” u februaru potpisalo ugovor o prečišćavanju vode iz gradskog vodovoda. Na tom zemljištu planirana je izgradnja postrojenja za vodu.

Podeli članak
sinovoz
FAM