• IZBORNA TIŠINA U TOKU, NEDELJA DAN ZA GLASANJE

    ZRENJANIN – Pred sutrašnje predsedničke izbore podsećamo da je u toku predizborna ćutnja, koja će trajati do zatvaranja birališta u 20 časova, 2. aprila, kao i na činjenicu da je na teritoriji grada Zrenjanina upisano 105.998 birača. Birači na teritoriji grada Zrenjanina sutra će glasati na 70 biračkih mesta, koja se otvaraju u 7, a […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    IZBORNA TIŠINA U TOKU, NEDELJA DAN ZA GLASANJE

    ZRENJANIN – Pred sutrašnje predsedničke izbore podsećamo da je u toku predizborna ćutnja, koja će trajati do zatvaranja birališta u 20 časova, 2. aprila, kao i na činjenicu da je na teritoriji grada Zrenjanina upisano 105.998 birača.

    Birači na teritoriji grada Zrenjanina sutra će glasati na 70 biračkih mesta, koja se otvaraju u 7, a zatvaraju u 20 časova. Pozivi za glasanje poslati su na kućne adrese, ali se može glasati i bez poziva, sa dokumentom koji potvrđuje identitet glasača – važećom ličnom kartom ili pasošem, ili potvrdom izdatom od Policijske uprave, ukoliko je lična karta u postupku zamene.

    Da upozorimo, za vreme predizborne tišine zabranjena je izborna propaganda, kao i održavanje javnih skupova i objavljivanje procena izbornih rezultata. Na dan glasanja, u nedelju, 2. aprila, od 7 do 20 časova, dozvoljeno je objavljivanje izveštaja o tome gde su kandidati glasali, ali ne i njihovih izjava.

    Tokom predizborne tišine dozvoljeno je i emitovanje informacija o odzivu birača i spotova nadležih republičkih organa i nevladinih organizacija kojima se građani upućuju kada i kako mogu da glasaju.

    Na biračkom mestu i na 50 metara od biračkog mesta zabranjeno je isticanje simbola političkih stranaka i drugog propagandnog materijala. Ukoliko se ta odredba ne bude poštovala birački odbor na tom mestu biće raspušten, a glasanje ponovljeno.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika