• Grupa građana Zrenjanina pridružila se protestu „Srbija protiv nasilja“

    Grupa građana Zrenjanina pridružila se protestu „Srbija protiv nasilja“ koji je danas organizovan u nekoliko gradova u Srbiji.   Današnji skup na Trgu slobode u Zrenjaninu najavljen je preko društvenih mreža, uz poruku „Sve mora da stane“.   PROČITAJTE JOŠ: Tribina „Srbija posle Vučića“: Društvo je opterećeno lažima, korupcijom i siromaštvom   Okupljeni su želeli […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Grupa građana Zrenjanina pridružila se protestu „Srbija protiv nasilja“

    Grupa građana Zrenjanina pridružila se protestu „Srbija protiv nasilja“ koji je danas organizovan u nekoliko gradova u Srbiji.

     

    Današnji skup na Trgu slobode u Zrenjaninu najavljen je preko društvenih mreža, uz poruku „Sve mora da stane“.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Tribina „Srbija posle Vučića“: Društvo je opterećeno lažima, korupcijom i siromaštvom

     

    Okupljeni su želeli da iskažu nezadovoljstvo zbog aktuelne situacije u društvu, koja je eskalirala masovnim ubistvima u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu i u okolini Mladenovca.

     

    Na današnjem skupu u našem gradu nije bilo govornika.

     

    Centralni protestni skup „Srbija protiv nasilja“, inače, održava se u Beogradu, a počeo je na platou ispred Narodne skupštine. Okupljeni su se zatim zaputili ka Vladi Srbije.

     

    Kako je ranije saopšteno, na zajedničkom sastanku opozicije su dogovoreni zahtevi protesta, kako bi se ubuduće zaustavila promocija nasilja. Zahtevi su smena članova Saveta REM-a, gašenje štampanih medija i tabloida koji objavljuju lažne vesti, podmetačine i kontinuirano krše novinarski kodeks, kao i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje „sluđuju građane, truju i promovišu nasilje, kao što su Pink i Hepi TV“.

     

    Zahteva se i hitno ukidanje programa koji promovišu nasilje, nemoral i agresiju na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, poput rijaliti programa, ali i institucionalna odgovornost i smena ministra policije Bratislava Gašića, šefa BIA-e Aleksandra Vulina i ministra prosvete Branka Ružića jer su, kako se navodi, direktno odgovorni za urušeni sistem i neadekvatno reagovanje nadležnih.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Zahtev je i hitno zasedanje Narodne skupštine na kojoj će se razmotriti odgovornost Vlade Republike Srbije i bezbednosna situacija u zemlji.

     

    protest srbija protiv nasilja

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika