• Gradsko veće prihvatilo predlog budžeta za sledeću godinu

    Gradsko veće u Zrenjaninu prihvatilo je na današnjem zasedanju predlog budžeta za sledeću godinu. Predlog ove odluke naći će se i na dnevnom redu najvažnijeg godišnjeg zasedanja lokalnog parlamenta.   Predlog Odluke o budžetu za narednu godinu obrazložila je zamenica načelnika Odeljenja za finansije Euđenija Besu.   Za narednu godinu planirani su ukupni prihodi od […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Gradsko veće prihvatilo predlog budžeta za sledeću godinu

    Gradsko veće u Zrenjaninu prihvatilo je na današnjem zasedanju predlog budžeta za sledeću godinu. Predlog ove odluke naći će se i na dnevnom redu najvažnijeg godišnjeg zasedanja lokalnog parlamenta.

     

    Predlog Odluke o budžetu za narednu godinu obrazložila je zamenica načelnika Odeljenja za finansije Euđenija Besu.

     

    Za narednu godinu planirani su ukupni prihodi od 4,8 milijardi dinara.

     

    Iz budžeta grada obezbeđuje se funkcionisanje svih korisnika, kako direktnih, kao što su organi grada, tako i indirektnih kao što su mesne zajednice i ustanove čiji je osnivač grad.

     

    Značajna sredstva iz budžeta planirana su za obrazovanje, s obzirom na to da se osim zarada zaposlenih, svi ostali troškovi osnovnih i srednjih škola finansiraju iz gradskog budžeta.

     

    Budžet za narednu godinu ima i socijalnu komponentu, pa su u njemu planirana sredstva za jednokratnu pomoć licima u socijalnoj potrebi, nabavka ogreva za socijalno ugrožene kategorije stanovništva, sredstva za besplatan gradski prevoz za pojedine kategorije stanovništva…

     

    Iz budžeta će i naredne godine biti finansiran rad Sigurne kuće, „Alternative“ i svratišta za beskućnike. Planirano je i da se nabavi jedno specijalno vozilo za prevoz korisnika u „Alternativi“.

     

    Vrlo važan segment budžeta jeste njegova razvojna komponenta.

     

    Za investicije je planirano da se dogodine potroši 720 miliona dinara.

     

    Za izradu projektne dokumentacije, komunalno opremanje lokacija za investitore, kapitalno održavanje zgrada u vlasništvu grada, planirano je 559 miliona dinara.

     

    Planirano je da se u Botošu, Perlezu i Farkaždinu izgrade eko česme, planiran je nastavak zacevljenja Bagljaškog kanala, izgradnja crpnih stanica u gradu i naseljenim mestima, završetak kanalizacije u Elemiru i Lazarevu, nastavak gradnje vrtića na Putnikovu, rekonstrukcija atletske staze na gradskom stadionu, završetak rekonstrukcije stadiona u Rusandi, završetak radova na zgradi Doma sportova, izgradnja kotlarnice u školi u Ečki…

     

    Kako je u narednoj godini planiran nastavak radova na izgradnji obilaznice, u budžetu je planirano 96 miliona dinara za eksproprijaciju.

     

    Većnici su usvojili izveštaje, kao i planove i programe rada javnih preduzeća i ustanova. Usvojena je i odluka o okončanju likvidacionog postupka Radija Zrenjanin.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]