Politika

„Gradska stambena agencija“ preuzela Komitet

ZRENJANIN – Direktor Javnog preduzeća „Gradska stambena agencija“ u Zrenjaninu Laslo Fuks potvrdio je da su lokalna samouprava i Socijalistička partija Srbije postigli dogovor oko vlasništva nad zgradom nekadašnjeg Komiteta, koja je godinama bila predmet imovinsko – pravnog spora i sudskog preganjanja između SPS-a i države.

Grad konačno preuzeo zgradu
Grad konačno preuzeo zgradu

Fuks je saopštio da je već formirana komisija „Gradske stambene agencije“ koja će u veoma kratkom roku preuzeti objekat i popisati imovinu.

– Sa socijalistima je postignut dogovor i oni su dobrovoljno predali vlasništvo nad zgradom Komiteta, ali ostaju kao zakupci četiri kancelarije, ukupne površine 117 kvadratnih metara. Plaćaće zakup tog prostora kao i sve ostale političke partije – napomenuo je Fuks.

On je kazao da će se status ostalih korisnika prostora na prvom spratu Komiteta, pri čemu se misli na dve boračke organizacije, jednu privatnu firmu i advokatsku kancelariju, rešiti u roku od nekoliko dana. Isto se odnosi i na drugo krilo zgrade, gde je podstanar bioskop „Sinema“.

Opširnije o ovoj temi možete pročitati ovde

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.