• GRAD ZRENJANIN UKLJUČEN U PROJEKAT EVROPSKE UNIJE

    BEOGRAD – Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potpisao je danas u Beogradu, u ime ovdašnje lokalne samouprave, Memorandum o saradnji i razumevanju, u okviru projekta „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi“. Evropska unija donirala je dva miliona evra za unapređenje upravljanja ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi u Srbiji, a danas je u Skupštini grada Beograda potpisan […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    GRAD ZRENJANIN UKLJUČEN U PROJEKAT EVROPSKE UNIJE

    BEOGRAD – Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potpisao je danas u Beogradu, u ime ovdašnje lokalne samouprave, Memorandum o saradnji i razumevanju, u okviru projekta „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi“.

    Evropska unija donirala je dva miliona evra za unapređenje upravljanja ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi u Srbiji, a danas je u Skupštini grada Beograda potpisan Memorandum o saradnji i razumevanju između predstavnika Kancelarije Saveta Evrope, koja će sprovesti projekat, i 20 gradova i opština u kojima će do kraja godine biti sproveden taj pilot-projekat.

    Osim Zrenjanina, u projekat su, od vojvođanskih lokalnih samouprava, uključeni još samo Novi Sad, Pančevo i Bač.

    Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić rekla je da su se za uključivanje u projekat prijavile 93 lokalne samouprave u Srbiji, te da je to odličan znak njihove odgovornosti i toga da znaju da prepoznaju svoje potrebe.

    Najavila je da je plan da u aprilu počnu obuke zaposlenih u lokalnoj samoupravi, te da je cilj da lokalne samouprave budu servis građana.

    – Čekaju nas veliki izazovi. Idemo u formiranje nacionalne akademije za javnu upravu koja će se baviti i lokalnom samoupravom. To će biti prvi mehinizam koji će obezbediti kontinuirano obrazovanje državnih službenika i na lokalu – rekla je Brnabić i dodala da će se javna uprava prvenstveno baviti ljudskim resursima i kadriranjem kako bismo imali što profesionalniju, što efikasniju i što transperentniju lokalnu samoupravu.

    Taj mehanizam će, prema ministarkinim rečima, obezbediti profesionalnost, a takođe u slučaju kada dolazi do promene vlasti, to će biti brzo učinjeno uz pomoć obučenih ljudi, tako da građani i priveda ne bi više trpeli od perioda učenja novih funkcionera.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Zašto G.Janjić nije potpisao memorandum o spasavanju zrenjaninske privrede od uništenja ? Samo se bave glupostima, a prave stvari ne razumejau i neznaju jer su totalni ne stručnjaci na čelu sa Goranom. Ništa nisu uradili da od tolike zrenjaninske industrije bar nešto spasu od stečaja i propasti, a gotovo je nemoguće da su sve fabrike bile tako loše a da su u onoj velikoj Jugoslaviji bile uspešne a u ovoj Srbiji totalno neuspešne . Kako im već nije jasno da je to sve uradila beogradska mafija?

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]