Foto dana Politika

GRAD ZRENJANIN DOBITNIK ZLATNOG KLJUČA

Priznanje je, u ime lokalne samouprave, primio gradonačelnik Čedomir Janjić (Foto: Grad Zrenjanin)

NOVI SAD – Grad Zrenjanin dobitnik je posebnog priznanja „Zlatni ključ podunavskog regiona“, koje je danas, na 5. Dunavskom biznis forumu u Novom Sadu, u ime lokalne samouprave primio gradonačelnik Čedomir Janjić.

Priznanje je, u ime lokalne samouprave, primio gradonačelnik Čedomir Janjić (Foto: Grad Zrenjanin)
Priznanje je, u ime lokalne samouprave, primio gradonačelnik Čedomir Janjić (Foto: Grad Zrenjanin)

Ovo priznanje, kako je navedeno u odluci žirija, „simbolizuje otvorenost Zrenjanina prema okruženju, projekte međunarodne saradnje koje grad realizuje i doprinos implementaciji Dunavske strategije“. Pohvale su upućene i na račun gradonačelnika Janjića koji, kako je istaknuto, i lično nosi velike zasluge za pokretanje više infrastrukturnih i drugih projekata u Zrenjaninu, kako bi grad ponovo zauzeo mesto koje mu, po potencijalima, pripada. 

Ovo priznanje, inače, svake godine dodeljuje se zaslužnim gradovima, kompanijama i pojedincima, za njihov doprinos razvoju i jačanju prosperiteta Podunavlja.

– Drago mi je što drugi prepoznaju napore koje ulažemo kako bi Zrenjanin bio poželjna sredina za investiranje i grad sa dobrim poslovnim okruženjem. Jedan smo od vodećih gradova u našoj zemlji po učešću u projektima prekogranične saradnje, koji povlače ne mala sredstva iz tih fondova, a tek sledi realizacija nekoliko velikih projekata s partnerima iz Rumunije i Mađarske – naveo je Janjić.

Po rečima Janjića, lokalna samouprava se aktivno uključila u ekološke projekte u vezi sa rekom Begej i započeta je izrada projekta prečistača otpadnih voda sa područja Zrenjanina.

– Samim tim ćemo rešiti jedan od gorućih problema u našem gradu. Nije Zrenjanin jedini grad koji nema takav prečistač, ali mi smo krenuli, putem javno – privatnog partnerstva, da to rešavamo i siguran sam da ćemo u tome i uspeti – zaključio je Janjić.

Trodnevna manifestacija Dunavski biznis forum okupila je u Kongresnom centru Novosadskog sajma eminentne predstavnike zemalja podunavskog regiona, u oblastima politike, diplomatije, ekonomije, biznisa, nauke i medija.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz