• Gerontološki centar unapredio rad, predstoji i obimna rekonstrukcija

    Iako je prethodna direktorka dobro vodila ustanovu, možemo konstatovati da je aktuelna čelnica Gerontološkog centra Zrenjanin Tanja Živanov unapredila politiku poslovanja i poboljšala uslove za rad, ocenio je predsednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije Željko Malušić. On je naglasio da je Gerontološki centar Zrenjanin podigao standarde i dobio licencu za pružanje usluge domskog smeštaja i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Gerontološki centar unapredio rad, predstoji i obimna rekonstrukcija

    Iako je prethodna direktorka dobro vodila ustanovu, možemo konstatovati da je aktuelna čelnica Gerontološkog centra Zrenjanin Tanja Živanov unapredila politiku poslovanja i poboljšala uslove za rad, ocenio je predsednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije Željko Malušić. On je naglasio da je Gerontološki centar Zrenjanin podigao standarde i dobio licencu za pružanje usluge domskog smeštaja i pomoći u kući.

     

    – Poboljšani su uslovi za život korisnika. Takođe, zaposlenima je omogućeno da obavljaju svoj posao lakše, brže i kvalitetnije, koristeći najsavremeniju medicinsku i drugu opremu. Do kraja 2018. godine, Gerontološki centar Zrenjanin je imao kapacitet za smeštaj 300 korisnika. Onda je, 21. decembra, rešenjem Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dobio licencu za pružanje usluge domskog smeštaja. Time su i povećani kapaciteti za smeštaj sa 300, na 319 korisnika. Istog dana, dobijena je i licenca za pružanje usluge pomoći u kući. Ta usluga je u sklopu vaninstitucionalne zaštite – objasnio je Malušić.

     

    Pomoć u kući i u drugim naseljenim mestima

     

     

    On je dodao da je, u saradnji sa Gradom Zrenjaninom, u prethodnoj godini unapređena usluga socijalne zaštite – pomoći u kući. Ova usluga, osim u Zrenjaninu, pružana je u 11 sela, u periodu od avgusta do decembra 2019. Njome je obuhvaćeno oko sto korisnikа.

     

    – Usluga pomoći u kući kontinuirano će se nastaviti i proširiti i na druga naseljena mesta. Takođe, u prostorijama Kluba za stara i odrasla lica uvedene su socijalno-edukativne i savetodavno-terapijske usluge, čime je unapređen rad tog kluba – kazao je predsednik zrenjaninskih socijalista.

     

    Pročitajte još: Dosta je bilo definitivno učestvuje na lokalnim izborima u Zrenjaninu

     

    Željko Malušić je podvukao da je, u saradnji sa UNDP i Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima, u toku izrada projekta za totalnu rekonstrukciju kompleksa B zgrade. Realizacija radova očekuje se tokom ove, odnosno početkom sledeće godine.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]