• Elvira Kovač izabrana za potpredsednicu Parlamentarne skupštine Saveta Evrope

    Potpredsednica Narodne skupštine Republike Srbije i funkcionerka Saveza vojvođanskih Mađara Elvira Kovač iz Zrenjanina izabrana je za potpredsednicu Parlamentarne skupštine Saveta Evrope. Ona će ovu funkciju obavljati narednih godinu dana.   Iz Stalne misije Srbije pri Savetu Evrope su čestitali Elviri Kovač na ovom izboru.   PROČITAJTE JOŠ: Aleksandar Korovljev: Pogrešna strategija rešavanja problema pijaće […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Elvira Kovač izabrana za potpredsednicu Parlamentarne skupštine Saveta Evrope

    Potpredsednica Narodne skupštine Republike Srbije i funkcionerka Saveza vojvođanskih Mađara Elvira Kovač iz Zrenjanina izabrana je za potpredsednicu Parlamentarne skupštine Saveta Evrope. Ona će ovu funkciju obavljati narednih godinu dana.

     

    Iz Stalne misije Srbije pri Savetu Evrope su čestitali Elviri Kovač na ovom izboru.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Aleksandar Korovljev: Pogrešna strategija rešavanja problema pijaće vode

     

    Kovač je na društvenim mrežama napisala da je jedna od ključnih institucija u procesu pristupanja Srbije EU upravo Savet Evrope (SE). Kako je navela, SE ima izuzetnu ekspertizu u oblasti zaštite manjinskih prava.

     

    U postu je istakla da će u narednom periodu njeni glavni zadaci biti lojalno i fer predsedavanje i zamena predsednika Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

     

    Elvira Kovač je rođena 18. jula 1982. godine u Zrenjaninu, gde je završila gimnaziju. Studirala je na Ekonomskom fakultetu u Subotici i jedan semestar na Univerzitetu u Beču. Diplomirala je 2006. godine.

     

    Njena karijera u političkom životu Srbije je počela 2000. godine. Postala je članica Saveza vojvođanskih Mađara.

     

    Od sredine 2007. je narodna poslanica u Skupštini Srbije i Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope. U više saziva parlamenta bila je članica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, kao i Odbora za prava deteta. U jedanaestom sazivu je bila zamenica predsednika Odbora za evropske integracije.

     

    Od oktobra 2020. je potpredsednica Narodne skupštine Republike Srbije i predsedica Odbora za evropske integracije, kao i članica Odbora za spoljne poslove.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Pored maternjeg mađarskog, kao i srpskog, tečno govori i engleski jezik.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]