• DS traži više javnosti u radu političkih stranaka i veću slobodu medija

    Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Zrenjaninu Miroslav Simanić saopštio je da će zrenjaninske demokrate insistirati na više javnosti u radu političkih stranaka, odnosno na tome da postoji veća prisutnost i sloboda lokalnih medija.   – Odbornička grupa Demokratske stranke na skoro svakoj sednici zrenjaninske Skupštine predlaže ponovno uvođenje direktnih prenosa. Jedino na taj način […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    DS traži više javnosti u radu političkih stranaka i veću slobodu medija

    Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Zrenjaninu Miroslav Simanić saopštio je da će zrenjaninske demokrate insistirati na više javnosti u radu političkih stranaka, odnosno na tome da postoji veća prisutnost i sloboda lokalnih medija.

     

    – Odbornička grupa Demokratske stranke na skoro svakoj sednici zrenjaninske Skupštine predlaže ponovno uvođenje direktnih prenosa. Jedino na taj način možemo da normalizujemo političku scenu u Zrenjaninu, gde stranke na vlasti nose najveću odgovornost u obavljanju javnih funkcija, a stranke opozicije predstavljaju korektiv vlasti. Ako bismo uspeli da tako definišemo političku scenu, bilo bi i više  investicija, boljih rezultata u ekonomiji, sportu, kulturi i drugim oblastima. Ovo što danas imamo, nažalost, ne vodi nikuda i ničemu – ocenio je Simanić.

     

    On se pozabavio još jednim pitanjem, navodeći da se Demokratska stranka zalaže za stvaranje optimalnih uslova za uvođenje šaha kao igre u svim školama.

     

    – Šah ima pozitivan uticaj na intelektualni razvoj dece, pospešuje razmišljanje i racionalno donošenje odluka. Šah se uspešno može uklopiti u sam obrazovni proces i kao takav postao je značajan deo školskog programa u preko 30 zemalja. Benefiti su veliki, a ne iziskuje velika finansijska ulaganja. Takođe, lokalna samouprava mora imati više sluha i za potrebe samih šahovskih klubova, kojih na teritoriji grada Zrenjanina ima zaista mnogo, kako bi bili u mogućnosti da nesmetano rade, uključe veći broj članova i postižu odlične rezultate – rekao je Simanić.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]