Politika

DS traži više javnosti u radu političkih stranaka i veću slobodu medija

Gradski odbor Demokratske stranke

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Zrenjaninu Miroslav Simanić saopštio je da će zrenjaninske demokrate insistirati na više javnosti u radu političkih stranaka, odnosno na tome da postoji veća prisutnost i sloboda lokalnih medija.

 

– Odbornička grupa Demokratske stranke na skoro svakoj sednici zrenjaninske Skupštine predlaže ponovno uvođenje direktnih prenosa. Jedino na taj način možemo da normalizujemo političku scenu u Zrenjaninu, gde stranke na vlasti nose najveću odgovornost u obavljanju javnih funkcija, a stranke opozicije predstavljaju korektiv vlasti. Ako bismo uspeli da tako definišemo političku scenu, bilo bi i više  investicija, boljih rezultata u ekonomiji, sportu, kulturi i drugim oblastima. Ovo što danas imamo, nažalost, ne vodi nikuda i ničemu – ocenio je Simanić.

 

On se pozabavio još jednim pitanjem, navodeći da se Demokratska stranka zalaže za stvaranje optimalnih uslova za uvođenje šaha kao igre u svim školama.

 

– Šah ima pozitivan uticaj na intelektualni razvoj dece, pospešuje razmišljanje i racionalno donošenje odluka. Šah se uspešno može uklopiti u sam obrazovni proces i kao takav postao je značajan deo školskog programa u preko 30 zemalja. Benefiti su veliki, a ne iziskuje velika finansijska ulaganja. Takođe, lokalna samouprava mora imati više sluha i za potrebe samih šahovskih klubova, kojih na teritoriji grada Zrenjanina ima zaista mnogo, kako bi bili u mogućnosti da nesmetano rade, uključe veći broj članova i postižu odlične rezultate – rekao je Simanić.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz