Politika

DS: Ignorisanje rukovodstva u Perlezu

ZRENJANIN – Portparolka Gradskog odbora Demokratske stranke u Zrenjaninu Alisa Kockar ocenila je na današnjoj konferenciji za novinare da je gradska vlast namerno kočila saradnju sa seoskim rukovodstvom u Perlezu, što je, po njenim rečima, dovelo do smene predsednika Saveta Mesne zajednice, i to nakon brojnih pritisaka.

Alisa Kockar
Alisa Kockar

Ona je podsetila da je na izborima za Savet MZ pobedu odnela grupa građana „Zajedno srcem za Perlez“ i da je na čelo mesnog rukovodstva izabran nosilac te liste. Za tri meseca rada, navela je Kockar, rukovodstvo je odradilo mnoge poslove, važne za Perlez, između ostalog i formiralo komisiju za pisanje projekata koja je u selo donela 2,5 miliona dinara kroz aktivnosti nevladinog sektora.

– Sve ovo je urađeno uz pomoć pokrajinske vlasti, preko ličnih kontakata i kroz nevladin sektor – navela je ona i ustvrdila da za to vreme grad Zrenjanin nije ispoštovao potpisane ugovore sa organizacijama iz Perleza i da im nisu prebačena sredstva.

Kako je istakla, gradonačelnik nije odgovorio na poziv da sprovede ugovornu obavezu, kao ni na zvaničan poziv na sastanak sa predsednikom Saveta, a i većina predstavnika javnih preduzeća je „eskivirala“ te sastanke.

– Upravo zato je vrhunac bahatosti smena predsednika Saveta, nakon brojnih pritisaka, sa obrazloženjem da je „saradnja sa gradom loša“ – zaključila je Kockar.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.