• DS: DUPLI ARŠINI PREMA ZAPOSLENIMA U JAVNOM SEKTORU

    Zapošljavanje i dostojanstven rad izuzetno važne teme, ističe Alisa Kockar

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    DS: DUPLI ARŠINI PREMA ZAPOSLENIMA U JAVNOM SEKTORU

    ZRENJANIN – Portparolka Gradskog odbora Demokratske stranke (DS) u Zrenjaninu Alisa Kockar optužila je lokalnu samoupravu da se dvojako odnosi prema problemu (viška) zaposlenih u javnom sektoru. S jedne strane, rekla je ona, imamo javna preduzeća koja posluju krajnje upitno, a s druge, postoji konstantna nebriga o ljudima koji rade izuzetno važan posao.

    Alisa Kockar
    Alisa Kockar

    – Isplata putnih troškova zaposlenih u prosveti značajno kasni, čime se ne krši samo Zakon o radu, nego i poseban kolektivni ugovor koji je sa njima potpisan. Da situacija nije bezazlena govori i upozorenje sindikata da će na jedan dan prestati sa radom i protestovati ispred Skupštine ako se problem ne reši u naredne dve nedelje. Ako imamo novca za nova zapošljavanja u javnom sektoru i za parade, zašto onda nije ispunjena zakonska obaveza prema zaposlenima u oblasti obrazovanja – upitala je Kockar.

    Ona je zaključila da su zapošljavanje i dostojanstven rad izuzetno važne teme u Srbiji, pa tako i u Zrenjaninu, i da je jedini princip po kom može da funkcioniše rad u ovim oblastima – transparentnost.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]