Politika Vesti Zrenjanin

Dodatni izazovi za lokalne parlamente u vreme epidemije koronavirusa

predsednik skupštine grada zrenjanina organizovao sastanak
Foto: Grad Zrenjanin

Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Čedomir Janjić organizovao je danas u Gradskoj kući radni sastanak sa predsednicima i sekretarima lokalnih parlamenata sa teritorije srednjeg Banata.

 

Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu Grada Zrenjanina, na sastanku je bilo reči o funkcionisanju skupština u vreme epidemije virusa Kovid-19 i organizaciji elektronskih sednica.

 

Kako je istaknuto, sve skupštine funkcionišu praktično u uslovima vanrednog stanja. Stoga su potrebni dodatni napori kako bi se sednice održavale uz poštovanje svih epidemioloških mera. Janjić je naveo da je sastanak sazvan da bi se razmotrile aktuelne okolnosti, razmenila iskustva u radu i došlo do određenih rešenja kojima bi se unapredilo funkcionisanje svih skupština.

 

PROČITAJTE JOŠ: Potpisan ugovor sa firmom “Metito” o izgradnji prečistača otpadnih voda

 

– Zajednički smo sagledali sve probleme u organizovanju sednica skupština, pod svim merama koje su propisane. Sledi decembar, u kom se donose značajne odluke u svim skupštinama, od izveštaja javnih preduzeća i ustanova, do planova za narednu godinu. A najvažnija odluka sigurno se tiče usvajanja budžeta. Moramo sve to da dočekamo spremni. Razmišljamo i kako da unapredimo rad skupštine i uvedemo digitalizaciju – rekao je predsednik Skupštine grada Čedomir Janjić.

 

Dodao je i da je Skupština grada Zrenjanina prethodne tri sednice održala u Kulturnom centru, u sali koja zadovoljava sve propisane uslove.

 

U Žitištu planiraju elektronsko glasanje

 

Predsednica Skupštine opštine Žitište Ivana Petrić podsetila je da je i u ovoj srednjobanatskoj opštini prošle nedelje održana sednica lokalnog parlamenta.

 

– Materijale za svaku sednicu šaljemo elektronskim putem. Postoji i mogućnost da svaki odbornik dobija materijale i u štampanoj formi, ukoliko je neophodno. Što se dalje digitalizacije tiče, imamo ideju da dođemo i do elektronskog glasanja. Nadam se da će u narednom periodu takva ideja biti realizovana – rekla je Petrić.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak