• DJB: Grad još nije spreman za postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda

    Na prošlonedeljnoj sednici Skupštine grada Zrenjanina izglasana je odluka da kompanija “Metito Utilities Limited” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata krene u realizaciju projekta prečišćavanja otpadnih voda u našem gradu. Protiv ove odluke bili su odbornici Pokreta Dosta je bilo (DJB).   Tim povodom, oglasio se odbornik DJB Aleksandar Korovljev, koji je objasnio ovakav stav predstavnika opozicije u lokalnom […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    DJB: Grad još nije spreman za postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda

    Na prošlonedeljnoj sednici Skupštine grada Zrenjanina izglasana je odluka da kompanija “Metito Utilities Limited” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata krene u realizaciju projekta prečišćavanja otpadnih voda u našem gradu. Protiv ove odluke bili su odbornici Pokreta Dosta je bilo (DJB).

     

    Tim povodom, oglasio se odbornik DJB Aleksandar Korovljev, koji je objasnio ovakav stav predstavnika opozicije u lokalnom parlamentu. On je naglasio da je Zrenjaninu potrebno postrojenje za prečišćavanje otpadne vode, ali da ga ne treba obezbediti na način na koji se to sada radi.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Potpisan ugovor sa firmom “Metito” o izgradnji prečistača otpadnih voda

     

    – Postrojenje za prečišćavanje otpadne vode, koje će izgraditi kompanija „Metito Utilities Limited“, u stvari je posledica lošeg međudržavnog sporazuma između Ujedinjenih Arapskih Emirata i Srbije. Za ovako ozbiljne infrastrukturne investicije prvo se sačinjavaju prethodne studije i studije izvodljivosti. One za cilj imaju, između ostalog, da na osnovu odabrane tehnologije odrede cenu koštanja prerađene vode. Ova cena treba da bude primerena i prilagođena platežnoj moći stanovništva. Ako je projektovana cena prerađene vode prevelika, opravdanost investicije ne postoji – navodi Aleksandar Korovljev.

     

    Aleksandar Korovljev: Prvo treba da se steknu uslovi

     

    Korovljev dodaje da za izgradnju jednog takvog postrojenja treba da se steknu uslovi. A Zrenjanin, podvlači on, za takvo postrojenje još uvek nije spreman.

     

    – Kanalizaciona mreža je u gorem stanju nego vodovodna. Imaćemo na kraju prečišćenu otpadnu vodu koja se pušta u Begej (Aleksandrovački kanal) i još polovinu iste te otpadne vode koja je iscurela u isti kanal neprečišćena. Ujedno imamo i nerešeno pitanje priključaka. Jako je mnogo priključaka fekalne kanalizacije na kišnu, koja ne treba da se prečišćava, i kišne na fekalnu. Dok se ovo ne reši, prečišćavanje nema smisla – smatra Korovljev.

     

    Po njegovom mišljenju, JKP „Vodovod i kanalizacija“ iz Zrenjanina ima kapaciteta u ljudstvu da jedan ovakav projekat iznese do kraja.

     

    – Ako ne mogu da se obezbede sredstva za celu investiciju, mogu da se propišu uslovi i ograničenja za jedno takvo postrojenje onako kako odgovara našim potrebama. Zašto su ti stručni ljudi skrajnuti na neka nebitna radna mesta, a na njihova dovedene partijske neznalice, pravo je pitanje za aktuelnu vlast – zaključuje odbornik Pokreta Dosta je bilo Aleksandar Korovljev.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]