• Deseti protest „1 od 5 miliona“ održan u centru Zrenjanina (Foto)

    Deseti po redu protest „1 od 5 miliona“ održan je večeras u centru Zrenjanina. Građanima okupljenim ispred zgrade Robne kuće obratili su se narodna poslanica Ljupka Mihajlovska, student Stefan Simić i profesor Čedomir Čupić.   Mihajlovska je poručila da svi moraju da se uključe u politiku i da je rešenje promena izbornog sistema.   – […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Deseti protest „1 od 5 miliona“ održan u centru Zrenjanina (Foto)

    Deseti po redu protest „1 od 5 miliona“ održan je večeras u centru Zrenjanina. Građanima okupljenim ispred zgrade Robne kuće obratili su se narodna poslanica Ljupka Mihajlovska, student Stefan Simić i profesor Čedomir Čupić.

     

    Mihajlovska je poručila da svi moraju da se uključe u politiku i da je rešenje promena izbornog sistema.

     

    – Hajde da glasamo za svakog čoveka ponaosob, a ne da se svi kriju iza jednog čoveka. Svi mi ovde smo daleko važniji od jednog pojedinca – poručila je Mihajlovska.

     

    Stefan Simić, koji je uhapšen nakon jednog od protesta u Beogradu, kazao je da se ne treba ljutiti na policajce, već da treba biti ljut na državu.

     

    – Svaki čovek je bitan. Mi se borimo i za ljude koji danas ne smeju da izađu ovde sa nama – naglasio je Simić.

     

    Profesor Čupić je istakao da se na ovim protestima građani bore za normalnost u našoj državi. Čupić je najavio da će predložiti da se donese zakon po kome će svi građani morati da glasaju.

     

    – Oni koji ne glasaju neka plaćaju globu. U našoj zemlji je, u ime demokratije, vlast uzurpirao jedan čovek – Aleksandar Vučić – rekao je Čupić, koji je, između ostalog, govorio i o propadanju Vojvodine, ali i o gašenju Pozorišnog kluba „Zeleno zvono“ u Zrenjaninu.

     

    Nakon obraćanja govornika, građani su se zaputili u protestnu šetnju gradom.

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]