Politika Vesti Zrenjanin

Danas zasedala gradska skupština, Bogosav Simić izabran za ombudsmana

grad zrenjanin
Foto: Zoran Bogaroški

Za ombudsmana u Zrenjaninu izabran je Bogoslav Simić a za njegovog zamenika Slavica Mihaljica, odlučeno je na današnjoj sednici Skupštine Grada Zrenjanina.

 

Simić i Mihaljica, inače diplomirani pravnici, izabrani su na period od pet godina, na novoustanovljene funkcije lokalnog ombudsmana i njegovog zamenika. Prethodno je, u skladu sa novim zakonskim odredbama, izmenjen dosadašnji naziv zaštitnika građana, koji je preimenovan u lokalnog ombudsmana Grada Zrenjanina.

 

Na sednici je, inače, odlučivano o 28 tačaka dnevnog reda.

 

Usvojeno je nekoliko odluka iz urbanističko-komunalne oblasti, i to predlog o Planu generalne regulacije naseljenog mesta Klek, izmene i dopune Plana generalne regulacije zrenjaninskog naselja „Dolja“, kao i izmene i dopune plana za zonu „Jugoistok“. Izglasane su i izmene u osnivačkom aktu Javnog komunalnog preduzeća „Gradska toplana“ Zrenjanin.

 

Skupština je usvojila i Izveštaj o izvršenju odluke o gradskom budžetu za 2019. godinu u periodu januar – jun, na osnovu kojeg je realizacija budžeta veća za 10,1 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz