• Danas zasedala gradska skupština, Bogosav Simić izabran za ombudsmana

    Za ombudsmana u Zrenjaninu izabran je Bogoslav Simić a za njegovog zamenika Slavica Mihaljica, odlučeno je na današnjoj sednici Skupštine Grada Zrenjanina.   Simić i Mihaljica, inače diplomirani pravnici, izabrani su na period od pet godina, na novoustanovljene funkcije lokalnog ombudsmana i njegovog zamenika. Prethodno je, u skladu sa novim zakonskim odredbama, izmenjen dosadašnji naziv […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Danas zasedala gradska skupština, Bogosav Simić izabran za ombudsmana

    Za ombudsmana u Zrenjaninu izabran je Bogoslav Simić a za njegovog zamenika Slavica Mihaljica, odlučeno je na današnjoj sednici Skupštine Grada Zrenjanina.

     

    Simić i Mihaljica, inače diplomirani pravnici, izabrani su na period od pet godina, na novoustanovljene funkcije lokalnog ombudsmana i njegovog zamenika. Prethodno je, u skladu sa novim zakonskim odredbama, izmenjen dosadašnji naziv zaštitnika građana, koji je preimenovan u lokalnog ombudsmana Grada Zrenjanina.

     

    Na sednici je, inače, odlučivano o 28 tačaka dnevnog reda.

     

    Usvojeno je nekoliko odluka iz urbanističko-komunalne oblasti, i to predlog o Planu generalne regulacije naseljenog mesta Klek, izmene i dopune Plana generalne regulacije zrenjaninskog naselja „Dolja“, kao i izmene i dopune plana za zonu „Jugoistok“. Izglasane su i izmene u osnivačkom aktu Javnog komunalnog preduzeća „Gradska toplana“ Zrenjanin.

     

    Skupština je usvojila i Izveštaj o izvršenju odluke o gradskom budžetu za 2019. godinu u periodu januar – jun, na osnovu kojeg je realizacija budžeta veća za 10,1 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]