Politika Vesti Zrenjanin

Danas zasedala gradska skupština, Bogosav Simić izabran za ombudsmana

grad zrenjanin
Foto: Zoran Bogaroški

Za ombudsmana u Zrenjaninu izabran je Bogoslav Simić a za njegovog zamenika Slavica Mihaljica, odlučeno je na današnjoj sednici Skupštine Grada Zrenjanina.

 

Simić i Mihaljica, inače diplomirani pravnici, izabrani su na period od pet godina, na novoustanovljene funkcije lokalnog ombudsmana i njegovog zamenika. Prethodno je, u skladu sa novim zakonskim odredbama, izmenjen dosadašnji naziv zaštitnika građana, koji je preimenovan u lokalnog ombudsmana Grada Zrenjanina.

 

Na sednici je, inače, odlučivano o 28 tačaka dnevnog reda.

 

Usvojeno je nekoliko odluka iz urbanističko-komunalne oblasti, i to predlog o Planu generalne regulacije naseljenog mesta Klek, izmene i dopune Plana generalne regulacije zrenjaninskog naselja „Dolja“, kao i izmene i dopune plana za zonu „Jugoistok“. Izglasane su i izmene u osnivačkom aktu Javnog komunalnog preduzeća „Gradska toplana“ Zrenjanin.

 

Skupština je usvojila i Izveštaj o izvršenju odluke o gradskom budžetu za 2019. godinu u periodu januar – jun, na osnovu kojeg je realizacija budžeta veća za 10,1 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM