• Da li Aviv park „prazni“ centar grada?

    DS kritikuje, Santovac demantuje

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Portparolka zrenjaninske Demokratske stranke (DS) Alisa Kockar ocenila je danas da je izgradnja Aviv ritejl parka u Zrenjaninu još jedna bajka Srpske napredne stranke (SNS). Zamenik gradonačelnika Saša Santovac odgovorio je demokratama da je lokalna samouprava srećna jer grad dobija takvu investiciju.

    Centar 5

    Kockar je gradske čelnika upitala ko će iznajmiti lokale. „Jedan deo će svakako pripasti većim trgovinskim lancima. Hoće li im se zaista isplatiti da u Zrenjaninu drže dva lokala?“, kazala je portparolka zrenjaninske DS.

    Ona je ocenila da se manjim privatnicima to neće isplatiti i navela da se oni već raspituju za uslove u Aviv parku, planirajući da napuste svoje lokale u centru grada.

    „Povećanjem površine pešačke zone u centru, a samim tim i teže pristupačnosti automobilom, poslovi će relativno brzo da se ‘presele’. Da li to znači da će centar postati prazan? Setite se samo tržnog centra ispod Vojvođanske banke ili onog u Naselju Brigadira Ristića. Sada su samo ruine“, poručila je ona.

    Kockar je dodala i da se najavljuje otvaranje 400 novih radnih mesta, ali da je pitanje da li su takve najave realne. „Ako se deo lokala iz grada preseli u Aviv park, a deo propadne zbog konkurencije, onda zapravo i nema značajnog pomaka u smanjivanju nezaposlenosti u Zrenjaninu. Jedni će da promene lokaciju radnog mesta, drugi će dobiti otkaz, treći će se zaposliti“, ocenila je portparolka demokrata.

    Ona je navela i da je Zrenjanin jedan od retkih gradova u kojima je Mek Donalds zatvoren, te da i bioskop radi u veoma ograničenim kapacitetima. „Životni troškovi rastu – voda, grejanje, namirnice; a plate se smanjuju. Zrenjaninci neće imati novca za trošenje u Aviv parku, pa će i on posle dva meseca da ostane prazan“, kazala je Kockar.

    Ona je ocenila i da Aviv park u Zrenjaninu ima sve predispozicije da doživi sudbinu Fešn parka u Inđiji, gde je, kako je rekla, svaka druga kuća u samom centru prazna,a Fešn park podseća na „grad duhova“.

    Santovac: DS nije naučila osnove ekonomije

    Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac istakao je da je lokalna samouprava srećna jer grad dobija takvu investiciju. On je ocenio i da izgradnja Aviv parka pokazuje da Zrenjanin ima perspektivu.

    „Niko ne ulaže sredstva u investiciju, a da pre toga ne izvrši istraživanje tržišta. Tužno je što Demokratska stranka nije naučila osnove ekonomije za vreme svojeg mandata, ali to ni ne čudi, s obzirom na rezultate njihove vladavine“, poručio je Santovac.

    On je dodao i da gradska vlast institucionalno uvodi red u centru. „Preko Gradske stambene agencije smo ušli u proces utuživanja dužnika i iseljavanja neplatiša, što će kao posledicu imati raspisavanje novih konkursa za te prostore“, najavio je zamenik gradonačelnika Zrenjanina.

    Kako je naveo, na taj način se daje prilika onima koji su spremni da rade po zakonu i plaćaju svoja dugovanja prema državi. Santovac je podsetio i na aktuelno uređivanje centra grada, čime će on, kako je ocenio, postati atraktivniji za poslovanje.

    „Ne bih komentarisao kritike DS na račun Inđije, jer u tom slučaju DS napada samu sebe, s obzirom na to da je ta stranka tamo u vlasti. Radi se, očigledno, o unutarstranačkim neslaganjima, a ja se time ne bavim“, rekao je Santovac.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]