Politika Region

Čenta: GSP i dalje vozi

Čenta – Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac najavio je danas da će grad Zrenjanin potpisati ugovor sa JKP Gradsko saobraćajno preduzeće, odnosno gradom Beogradom kako bi se nastavio prevoz putnika od Čente do Beograda, a sve u cilju da meštani tog sela ne ostanu bez prevoza.

zr-prognoza

On je novinarima objasnio da Mesna zajednica „Čenta“ nije potpisala ugovor, što je otvorilo mogućnost da GSP uđe u pravni problem i dodao da je to preduzeće odlučilo da, zbog prodaje malog broja karata, zaustavi prodaju doplatnih karata za april.

„Pozvali smo predstavnike tog preduzeća u Gradsku kuću i sa njima danas razgovarali. Njima je u interesu da se taj prevoz obnavlja“, rekao je Santovac.

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina je pojasnio da će stanovnici Čente posebne kartice plaćati u iznosu od 1.530 dinara mesečno, za sve kategorije putnika.

Direktor GSP Željko Milković rekao je da Mesna zajednica „Čenta“ nije bila odgovorna u poštovanju ugovora, budući da je na godišnjem nivou trebalo da se proda šest hiljada karata, a prodato je svega 733.

„Mi sada praktično tražimo veću garanciju, odnosno da umesto mesne zajednice, iza ugovora stoji grad Zrenjanin i da na neki način bude garant poštovanja ugovora, ali i da se zna da je ugovor potpisan“, rekao je Milković.

On je objasnio i da prodaja markica za april počinje danas.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.