• BOJAN PAJTIĆ I VOJISLAV ŠEŠELJ DOLAZE U ZRENJANIN

    Ovonedeljne aktivnosti političkih stranaka

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    BOJAN PAJTIĆ I VOJISLAV ŠEŠELJ DOLAZE U ZRENJANIN

    ZRENJANINLevica Srbije predala je Gradskoj izbornoj komisiji listu kandidata za odbornike u Skupštini grada Zrenjanina. Prvi na listi je Milan Pernat, a između ostalih, kandidati su i Predrag Jeremić, Miljan Čičić, Slobodan Pešterac, Aleksandra Vukovojac, Ivan Trifunjagić i Marija Papić Đurić, kao nestranački kandidat.

    glasanje

    Demokratska stranka je najavila da će u subotu, 2. aprila, zrenjaninske demokrate ugostiti predsednika Pokrajinske vlade i lidera DS-a Bojana Pajtića. Događaju će prisustvovati i potpredsednik Vlade Vojvodine Miroslav Vasin, kandidatkinja za gradonačelnicu Zrenjanina Gordana Kozlovački i predsednik Gradskog odbora DS Goran Kaurić. Pajtić će se medijima obratiti na Trgu dr Zorana Đinđića u 12.15 časova.

    Dva dana kasnije, dakle u ponedeljak, 4. aprila, Zrenjanin će posetiti i lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj. On će učestvovati na predizbornom mitingu koji će biti održan u Kulturnom centru Zrenjanina, sa početkom u 17 časova. Prisutnima će se, pored Šešelja, obratiti i ostali funkcioneri stranke.

    Na redovnoj konferenciji za novinare Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin prisutnima se obratio predsednik GrO LSV Predrag Perkić. On je poručio da kompanije, firme, preduzetnici i poljoprivrednici u našoj zemlji moraju imati jednako pravo na državne subvencije i stimulacije kao i stranci.

    Gradski odbor Srpskog pokreta obnove saopštio je da se zalaže i bori za poštovanje prava deteta i sprovođenje preventevnih mera u suzbijanju svake vrste nasilja, kao i za usvajanje „Aleksinog zakona“, koji se nalazi u skupštinskoj proceduri i koji predviđa strožu kontrolu vršnjačkog nasilja i oštrije kazne za đake, profesore, direktore i nesavesne roditelje.

    Liberalno demokratska partija, Socijaldemokratska stranka i Vojvođanska partija oformili su „Savez za bolji Zrenjanin“ koji će na listiću za lokalne izbore biti pod rednim brojem sedam. „Odlučili smo da odgovornost stavimo u prvi plan naše gradske politike, jer bez tog kvaliteta nema ozbiljnog i racionalnog upravljanja gradom“, navele su Judita Popović i Jasmina Đorđev, prve žene LDP i SDS-a.

    Predsednik Gradskog odbora Srpske demokratske stranke u Zrenjaninu Srđan Blagojević uputio je u ime članova i simpatizera podršku Radovanu Karadžiću, dodajući da je „zlikovački Haški sud nastavio po starom oprobanom receptu seču srpskih glava“. Blagojević je još jednom apelovao da se Ratku Mladiću omogući lečenje „kakvo dolikuje jednom srpskom generalu i junaku“.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]