Magyar oldal

SIKERES KIÁLLÍTÁS

Az elmúlt hétvégén több helységből, több mint 90  galambász és díszbaromfi tenyésztő mutatkozott be a magyarszentmihályi József Attila kultúrház nagytermében.

A Strasser kisállattenyésztők és galambászok egyesülete már csaknem két évtizede januárban tartja hagyományos kiállítását és a csere-bere napot. Az egyesületnek mintegy 30 tagja van, és többségük hozzájárult a sikeres rendezvény megszervezéséhez. A kiállítás három napig tartott, és hogy a helybelieknek is érdekesebb legyen, szombaton bevonták az iskolás gyerekeket, akik bemutatták házi kedvencüket.

A Strasser kisállattenyésztők és galambászok egyesülete 1992-ben alakult és csaknem húsz éve, hagyományosan minden év januárjában tartja meg az évi nagy kiállítást. A kiállításon minden résztvevő klub ezüstserleget kapott, az aranyserleget pedig a Bánát Karađorđevó-i klub tagjai vihették haza, mivel ők állítottak ki legtőbb fajta díszbaromfit és galambot. Egyéniben a székelykevei Erős Emilt díjazták, aki a baromfi és díszgalamb kategóriákban mutatta be kisállatait.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz