• 2016 A KÜLHONI MAGYAR FIATAL VÁLLALKOZÓK ÉVE

    A napokban Vajdaság több helységében is bemutatják a külhoni magyar fiatal vállalkozók éve programot…

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    2016 A KÜLHONI MAGYAR FIATAL VÁLLALKOZÓK ÉVE

    A napokban Vajdaság több helységében is bemutatják a külhoni magyar fiatal vállalkozók éve programot, amelyet a Magyar Állandó Értekezlet 2015. december 3-i plenáris ülésén hirdette meg Orbán Viktor miniszterelnök.

    prosperitati

    A Kárpát-medencei körút során 14 helyszínen tartanak előadásokat és konzultációkat, illetve pályázhatnak vissza nem térítendő támogatásra a 40 évnél fiatalabb vállalkozók a magyarországi Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Design Terminál együttműködésében.

    Kedden Nagybecskereken is bemutatták a 2016 a külhoni magyar fiatal vállalkozók éve program lehetőségeit. A tanácsadást és a szakmai előadásokat több mint 60 kezdő vállalkozó kisérte. Több mint félszáz nagybecskereki és szomszédos községbeli fiatal, kezdő vállalkozó érekezett a programbemutatóra, amitől nyilatkozataikból kitűnik azt várták, hogy olyan útmutatót, támogatást kapjanak, ami biztosítja nekik az ittmaradást. A fiatal vállalkozók gyakorlott mentoroktól kaphattak hasznos tanácsokat, mit is tehetnek cégük fejlesztésében. Az előadások után egyéni megbeszéléseket is tartottak, s erre vállakozott dr. Simon Vilmos, egyetemi docens, vállalkozó és Hernyák László, sikeres vállalkozó, borász, mindketten vajdasági születésűek.

    2016 a külhoni magyar fiatal vállalkozók éve program bemutatója a Kárpát-medencében március elején indult be, s a lényege az, hogy segítsék a 40 évnél fiatalabb magyar vállalkozókat, mint szakmailag, mint pénzügyileg – nyilatkozta Hajnal Virág, a miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkárságából, a program felelőse.

    A jelenlevőket a Magyar Nemzeti Tanács nevében  Jerasz Anikó, a Végrehajtó Bizottságának elnöke, valamint  Bunford Tivadar vállalkozó, a Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány elnöke üdvözölte.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Magyar oldal

    KARÁCSONY 2017: LEGYÜNK NYITOTTAK AZ ADAKOZÁSRA!

    Rendhagyó karácsony elé nézünk: lehet, hogy a 90-es évek háborús esztendőit nem számítva az idén jön majd legtöbb elköltözött testvérünk haza, hogy itthon ünnepeljen.   […]

    PÜNKÖSDIG ÁLL A MÁJUSFA

    A muzslyai hagyományápolók néhány évvel ezelőtt újították fel a régi szokást, hogy májusfát állítanak a május elsejei ünnepekre, s azt pünkösdkor bontják le.   A […]

    MÁRCIUS 15.

    A lukácsfalvi vasárnap délutáni koszorúzási ünnepséggel megkezdődött a megemlékezések sora március 15-e, az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc 169. évfordulója […]

    SIKERES KIÁLLÍTÁS

    Az elmúlt hétvégén több helységből, több mint 90  galambász és díszbaromfi tenyésztő mutatkozott be a magyarszentmihályi József Attila kultúrház nagytermében. A Strasser […]