Magyar oldal

15. TORDAI MŰVELŐDÉSI NAPOK

Pénteken, január 22-én lesz a sorrendben 15. Tordai Művelődési Napok ünnepélyes megnyitója a helybeli Kultúrotthonban. Az ünnepi műsorban ezúttal is fellépnek a helybeli műkedvelők és vendégeik a testvértelepülésekről: a balástyai, balatonakali,újszentesi, pacséri és bácsfeketehegyi  táncosok, énekesek, zenészek és színjátszók. Az előadás 19 órakor kezdődik a művelődési otthonban.

torda

A műsor előtt az otthon előcsarnokában megnyitják a begaszentgyörgyi községi Művelődési intézet Mala pruga nevű festőcsoportjának a kiállítását.

A Művelődési Napok szinte kéthónapos rendezvénysorozat, s ezidő alatt a helybeliek és a környékbeli falvakból odalátogatók többféle szórakoztató program közül válogathatnak, nézhetnek meg. A hónap utolsó szombatján vadészbálat tartanak, február 6-án pedig a nagybecskereki Madách színház vendégszerepel. Azután, egy hétre rá tartják meg a Magyar Szó  élőújságát, majd az Újvidéki  Színház vendégszerepel. Február 27-én a hagyományos Tiszaalpári- bugaci est, március elején a Szabadkai Népszínház előadása lesz műsoron. A Tordai Művelődési Napok ezúttal is a Tordai esttel, a három Torda (Torontáltorda, a magyarországi Bihartorda és a romániai Aranyostorda) közös műsorával zárul március 12-én. Ilyen közös műsort immár 12. alkalommal szerveznek meg.

A hétvégi programokon kívül, lesz még dr. Berényi János Emlékest, terveznek könyvbemutatót, kézimunka és festmény kiállításokat, borásztalálkozót,  gyermek és ifjúsági műsorokat, szakelőadásokat.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.