Kultura

“Žuta kornjača” u Biblioteci

Žuta kornjača
Žuta kornjača

ZRENJANIN – U Gradskoj narodnoj biblioteci “Žarko Zrenjanin” u sredu, 8. aprila, sa početkom u 19 časova, zrenjaninskoj publici predstaviće se mlada nezavisna izdavačka kuća “Žuta kornjača” iz Podgorice.

Osnivač “Žute kornjače” Dušan Đurović i tehnički urednik Filip Ferdinandi razgovaraće o nezavisnom izdavaštvu, svojim izdanjima i ciljevima, životu, univerzumu i svemu ostalom.

Nakon razgovora, u drugom delu programa, Dušan Đurović će predstaviti svoj solo muzički projekat “Funny badlands”, koji se može opisati kao neo-bluz i alternativni pop, od melodičnih pesama na akustičnoj gitari do tvrđeg zvuka koji se oslanja na klasični bluz, a u njegovom izrazu se mogu prepoznati uticaji muzičara kao što su John Frusciante, Nick Cave, Jack White, Mugison i The Black Keys.

“Žuta kornjača” postoji godinu dana i iza sebe ima tri naslova: zbirku pesama “Plagijat” Dušana Đurovića, zbirku kratkih priča “Oni to tako divno rade u velikim ljubavnim romanima” Ilije Đurovića, i zbirku drama “Grci” pesnika i dramskog pisca Ljubomira Đurkovića.

Podeli članak
sinovoz
FAM