• „Žuta kornjača“ u Biblioteci

    ZRENJANIN – U Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“ u sredu, 8. aprila, sa početkom u 19 časova, zrenjaninskoj publici predstaviće se mlada nezavisna izdavačka kuća „Žuta kornjača“ iz Podgorice. Osnivač „Žute kornjače“ Dušan Đurović i tehnički urednik Filip Ferdinandi razgovaraće o nezavisnom izdavaštvu, svojim izdanjima i ciljevima, životu, univerzumu i svemu ostalom. Nakon razgovora, u […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Žuta kornjača
    Žuta kornjača

    ZRENJANIN – U Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“ u sredu, 8. aprila, sa početkom u 19 časova, zrenjaninskoj publici predstaviće se mlada nezavisna izdavačka kuća „Žuta kornjača“ iz Podgorice.

    Osnivač „Žute kornjače“ Dušan Đurović i tehnički urednik Filip Ferdinandi razgovaraće o nezavisnom izdavaštvu, svojim izdanjima i ciljevima, životu, univerzumu i svemu ostalom.

    Nakon razgovora, u drugom delu programa, Dušan Đurović će predstaviti svoj solo muzički projekat „Funny badlands“, koji se može opisati kao neo-bluz i alternativni pop, od melodičnih pesama na akustičnoj gitari do tvrđeg zvuka koji se oslanja na klasični bluz, a u njegovom izrazu se mogu prepoznati uticaji muzičara kao što su John Frusciante, Nick Cave, Jack White, Mugison i The Black Keys.

    „Žuta kornjača“ postoji godinu dana i iza sebe ima tri naslova: zbirku pesama „Plagijat“ Dušana Đurovića, zbirku kratkih priča „Oni to tako divno rade u velikim ljubavnim romanima“ Ilije Đurovića, i zbirku drama „Grci“ pesnika i dramskog pisca Ljubomira Đurkovića.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura