• Zrenjaninski horovi ostvarili visok plasman i osvojili čak pet nagrada

    Na petom međunarodnom Horskom šampionatu „Lege Artis“, koji je održan online 21. novembra u Tuzli, učestvovali su i zrenjaninski horovi – Mešoviti hor „Pannonica“ i Omladinski mešoviti hor Muzičke škole „Josif Marinković“. U konkurenciji 13 horskih ansambala zrenjaninski horovi su izborili visok plasman i osvojili čak pet nagrada.   Mešoviti hor „Pannonica“ osvojio je drugu […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zrenjaninski horovi ostvarili visok plasman i osvojili čak pet nagrada

    Na petom međunarodnom Horskom šampionatu „Lege Artis“, koji je održan online 21. novembra u Tuzli, učestvovali su i zrenjaninski horovi – Mešoviti hor „Pannonica“ i Omladinski mešoviti hor Muzičke škole „Josif Marinković“. U konkurenciji 13 horskih ansambala zrenjaninski horovi su izborili visok plasman i osvojili čak pet nagrada.

     

    Mešoviti hor „Pannonica“ osvojio je drugu nagradu u kategoriji mešovitih horova. Omladinski mešoviti hor Muzičke škole „Josif Marinković“ osvojio je četiri prestižne nagrade – prvo mesto u kategoriji mešovitih horova, specijalnu nagradu za najbolju izvedbu savremenog horskog dela, specijalnu nagrada za scensku izvedbu horske kompozicije i treće mesto u natpevavanju za GrandPrix u ukupnom plasmanu svih horova.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Knjiga za vikend: “Male žene” su omiljeni roman brojnih generacija

     

    – U ovim teškim vremenima osećamo još veću radost i zadovoljstvo što smo imali priliku da se takmičimo i na ovaj način. Na takmičenju smo učestvovali sa snimcima našeg pevanja nastalim prošle godine. Pevačima oba hora i meni lično ovo je velika motivacija da zadržimo pozitivno raspoloženje i zajedništvo. Čekamo trenutak da se ponovo okupimo i nastavimo da radimo ono što zaista volimo – da zajedno pevamo i uživamo u horskoj muzici – izjavila je dirigentkinja oba hora Zorica Kozlovački.

     

    Ona se zahvalila umetničkom direktoru šampionata Jasminu Hasiću i njegovom timu na odličnoj organizaciji događaja.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura