Kultura Vesti Zrenjanin

Zrenjaninski horovi ostvarili visok plasman i osvojili čak pet nagrada

horovi

Na petom međunarodnom Horskom šampionatu „Lege Artis“, koji je održan online 21. novembra u Tuzli, učestvovali su i zrenjaninski horovi – Mešoviti hor „Pannonica“ i Omladinski mešoviti hor Muzičke škole „Josif Marinković“. U konkurenciji 13 horskih ansambala zrenjaninski horovi su izborili visok plasman i osvojili čak pet nagrada.

 

Mešoviti hor „Pannonica“ osvojio je drugu nagradu u kategoriji mešovitih horova. Omladinski mešoviti hor Muzičke škole „Josif Marinković“ osvojio je četiri prestižne nagrade – prvo mesto u kategoriji mešovitih horova, specijalnu nagradu za najbolju izvedbu savremenog horskog dela, specijalnu nagrada za scensku izvedbu horske kompozicije i treće mesto u natpevavanju za GrandPrix u ukupnom plasmanu svih horova.

 

PROČITAJTE JOŠ: Knjiga za vikend: “Male žene” su omiljeni roman brojnih generacija

 

– U ovim teškim vremenima osećamo još veću radost i zadovoljstvo što smo imali priliku da se takmičimo i na ovaj način. Na takmičenju smo učestvovali sa snimcima našeg pevanja nastalim prošle godine. Pevačima oba hora i meni lično ovo je velika motivacija da zadržimo pozitivno raspoloženje i zajedništvo. Čekamo trenutak da se ponovo okupimo i nastavimo da radimo ono što zaista volimo – da zajedno pevamo i uživamo u horskoj muzici – izjavila je dirigentkinja oba hora Zorica Kozlovački.

 

Ona se zahvalila umetničkom direktoru šampionata Jasminu Hasiću i njegovom timu na odličnoj organizaciji događaja.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM