• ZRENJANINSKI HOROVI BLISTALI U VALJEVU

    Žiri festivala imao samo reči hvale

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ZRENJANINSKI HOROVI BLISTALI U VALJEVU

    VALJEVO – Gradski dečji hor Kulturnog centra Zrenjanina osvojio je prvo mesto na prvom Valjevskom festivalu horova, koji je trajao od 15. do 17. aprila.

    Gradski dečji hor
    Gradski dečji hor

    U pitanju je izuzetno veliki uspeh jer je reč o takmičenju na republičkom nivou u kojem je učestvovalo 25 horova koji je ocenjivao petočlani žiri, sastavljen od najeminentnijih horskih dirigenata. Uspeh je još veći jer je postignut posle samo šest meseci rada dirigenta Senke Milisavljević sa novooformljenim horom.

    U Valjevo je išlo 55 pevača koji su pokazali muzikalnost na visokom nivou i time potvrdili da se u Zrenjaninu još neguje ona prava esencija umetnosti svedena na horsku pesmu. Korepetitor Tina Nikolovski posebno je bila pohvaljena od strane stručnog žirija za odličnu saradnju sa dirigentom i horom.

    Posebno je istaknuto izvođenje „Banaćanskog kola“, jer je time valjevskoj publici najvernije dočaran naš banatski temperament, koje je uz ovacije publike izvedeno na završnom koncertu nagrađenih horova na svečanom zatvaranju festivala.

    Hor "Pannonica"
    Hor „Pannonica“

    Sa osvojenom prvom nagradom iz Valjeva vratio se i Mešoviti hor „Pannonica“ iz Zrenjanina, koji je nedavno obeležio tek jednu godinu postojanja i rada. 

    – Zadovoljni smo našim pevanjem, pozitivnim kritikama žirija i pobedom u kategoriji u kojoj smo nastupali. To nam je velika motivacija za dalji rad i potvrda da smo na pravom putu – rekla je dirigentkinja hora Zorica Kozlovački.

    Kao solisti nastupili su Vesna Goršćak (flauta) i Dejan Amzirkov (udaraljke). Klavirski saradnik hora je Aniko Gardinovački. 

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    Tagovi:

  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura