• Zrenjaninski duvači ređaju uspehe i u teškim vremenima (Foto)

    Duvači iz Muzičke škole „Josif Marinković“ u Zrenjaninu nastavljaju da ređaju uspehe i u ovim teškim vremenima.   Zrenjaninski diksilend ansambl je ostvario veliki uspeh u decembru prošle godine. Osvojio je drugu nagradu na Međunarodnom onlajn takmičenju u Poljskoj, u izuzetnoj konkurenciji od preko šezdeset ansambala.   PROČITAJTE JOŠ: Milan Kolak: Da je ovaj svet […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zrenjaninski duvači ređaju uspehe i u teškim vremenima (Foto)

    Duvači iz Muzičke škole „Josif Marinković“ u Zrenjaninu nastavljaju da ređaju uspehe i u ovim teškim vremenima.

     

    Zrenjaninski diksilend ansambl je ostvario veliki uspeh u decembru prošle godine. Osvojio je drugu nagradu na Međunarodnom onlajn takmičenju u Poljskoj, u izuzetnoj konkurenciji od preko šezdeset ansambala.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Milan Kolak: Da je ovaj svet moralno savršen glumci ne bi ni postojali

     

    Nakon toga, isti plasman ostvario je i duvački orkestar Muzičke škole „Josif Marinković“ na Međunarodnom onlajn takmičenju u Rusiji. Zrenjaninski duvači su drugo mesto osvojili u veoma jakoj konkurenciji od preko četrdeset duvačkih orkestara.

     

    duvači

     

    Takođe, na upravo završenom 26. Festivalu dečjeg muzičkog stvaralaštva „Deca kompozitori“, učenik ove škole Vuk Simić je osvojio prvu nagradu sa 93 boda, za instrumentalnu kompoziciju za trombone i klavir.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Naši učenici su veoma željni koncerata, takmičenja, nastupa pred publikom i svega što iz toga proizilazi, kao što su druženja sa kolegama i razmene iskustava. Trudili smo se, uz sve mere zaštite, da kad je god bilo moguće organizujemo probe, snimanja i, naravno, da snimke iskoristimo i pošaljemo na nekoliko takmičenja – kazao je za portal zrenjaninski.com profesor Muzičke škole u Zrenjaninu Branislav Gagić.

     

    duvači

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura