Kultura Vesti Zrenjanin

Zrenjaninska umetnica Andrea Ivanović Jakšić izlaže u novosadskoj galeriji

andrea ivanović jakšić
Andrea Ivanović Jakšić (skroz levo)

Otvaranje izložbe “Sve vidljivo počiva na nevidljivom” Zrenjaninke Andree Ivanović Jakšić je u sredu, 24. aprila, u 19 časova, u Galeriji “Bel Art” u Novom Sadu.

 

Izložbu čine radovi iz ciklusa po kome izložba i nosi naziv. Izložba se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

 

– Radovi su, pre svega, otisci unutrašnjeg stanja, gde svaki pojedinačni prikaz predstavlja trag – svedočanstvo izoštrenosti opažanja, osluškivanja čoveka, sveta, pojava i vremena u kome živimo. Radove izvodim kombinacijom različitih slikarskih i neslikarskih postupaka i materijala – ističe Andrea Ivanović Jakšić.

 

Ona napominje da se slike, crteži i objekti, koji nastaju iz takvih postupaka i takvog stanja svesti, ukazuju kao rukopis. Na njegovim slojevima se očitava smisao neprestanog kretanja, nastajanja i nestajanja. To je svojevrsno jedinstvo suprotnosti, koje čine život: harmonije i razuma s jedne, i nemira, stihijskog – nesvesnog s druge strane – kaže umetnica.

 

Andrea Ivanović Jakšić rođena je u Slavonskom Brodu 1979. godine. Diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na odseku slikarstva 2005. godine. U svom radu bavi se različitim medijima i različitim formamama vizuelnog izražavanja. Svoj rad je predstavljala na brojnim samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

 

Dobitnica je brojnih nagrada. Živi i radi u Zrenjaninu.

 

Kustoskinja izložbe je viša kustoskinja i istoričarka umetnosti Slavica Popov, iz Savremene galerije Zrenjanin.
Publika će izložbu moći da vidi do 11. maja.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM