Kultura Vesti Zrenjanin

Zrenjaninska umetnica Andrea Ivanović Jakšić izlaže u novosadskoj galeriji

andrea ivanović jakšić
Andrea Ivanović Jakšić (skroz levo)

Otvaranje izložbe „Sve vidljivo počiva na nevidljivom“ Zrenjaninke Andree Ivanović Jakšić je u sredu, 24. aprila, u 19 časova, u Galeriji „Bel Art“ u Novom Sadu.

 

Izložbu čine radovi iz ciklusa po kome izložba i nosi naziv. Izložba se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

 

– Radovi su, pre svega, otisci unutrašnjeg stanja, gde svaki pojedinačni prikaz predstavlja trag – svedočanstvo izoštrenosti opažanja, osluškivanja čoveka, sveta, pojava i vremena u kome živimo. Radove izvodim kombinacijom različitih slikarskih i neslikarskih postupaka i materijala – ističe Andrea Ivanović Jakšić.

 

Ona napominje da se slike, crteži i objekti, koji nastaju iz takvih postupaka i takvog stanja svesti, ukazuju kao rukopis. Na njegovim slojevima se očitava smisao neprestanog kretanja, nastajanja i nestajanja. To je svojevrsno jedinstvo suprotnosti, koje čine život: harmonije i razuma s jedne, i nemira, stihijskog – nesvesnog s druge strane – kaže umetnica.

 

Andrea Ivanović Jakšić rođena je u Slavonskom Brodu 1979. godine. Diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na odseku slikarstva 2005. godine. U svom radu bavi se različitim medijima i različitim formamama vizuelnog izražavanja. Svoj rad je predstavljala na brojnim samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

 

Dobitnica je brojnih nagrada. Živi i radi u Zrenjaninu.

 

Kustoskinja izložbe je viša kustoskinja i istoričarka umetnosti Slavica Popov, iz Savremene galerije Zrenjanin.
Publika će izložbu moći da vidi do 11. maja.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz