• Zrenjaninska filharmonija i gradski horovi priredili muzički spektakl! (Foto)

    Koncert povodom Praznika grada Zrenjanina i obeležavanja jednog veka od oslobođenja grada u Prvom svetskom ratu održan je večeras u Kristalnoj dvorani.   Na veličanstvenom koncertu nastupila je Zrenjaninska filharmonija, sa solistima svetskog renomea – operskom divom Jadrankom Jovanović i virtuozom na fruli Borom Dugićem. Dirigent je bio Mikica Jevtić.   Nastupili su i priznati zrenjaninski horovi, po […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zrenjaninska filharmonija i gradski horovi priredili muzički spektakl! (Foto)

    Koncert povodom Praznika grada Zrenjanina i obeležavanja jednog veka od oslobođenja grada u Prvom svetskom ratu održan je večeras u Kristalnoj dvorani.

     

    Na veličanstvenom koncertu nastupila je Zrenjaninska filharmonija, sa solistima svetskog renomea – operskom divom Jadrankom Jovanović i virtuozom na fruli Borom Dugićem. Dirigent je bio Mikica Jevtić.

     

    Nastupili su i priznati zrenjaninski horovi, po kojima je grad takođe prepoznatljiv – Dečiji hor Kulturnog centra Zrenjanin, Omladinski hor Muzičke škole “Josif Marinković”, Pevačko društvo “Prepodobni rafailo Banatski” i Mešoviti hor “Panonika”.

     

    Koncert je počeo izvođenjem himne Republike Srbije – “Bože pravde”, a nastavljen je uz “Vostani Serbije” i Banaćansko kolo. Na kraju repertoara našli su se i Srpski narodni kadril i “Igra skakavaca” Bore Dugića. Koncert je, na opšte oduševljenje publike, završen „Maršom na Drinu“, a svi izvođači su na kraju pozdravljeni gromoglasnim aplauzom.

     

    Foto: Zoran Bogaroški

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura