Kultura YTOP

ZLATNA MEDALJA ZA ZRENJANINSKI HOR “PANNONICA”

Zrenjaninski mešoviti hor „Pannonica
Zrenjaninski mešoviti hor „Pannonica

ZRENJANIN – Zrenjaninski mešoviti hor „Pannonica“ učestvovao je u nedelju 14. maja na 16. Horskom festivalu „Majske muzičke svečanosti“ koji se održava u Bijeljini. Na festivalu je nastupilo 30 horova i kamernih ansambala u sedam kategorija a  zrenjaninski hor je osvojio prvo mesto i zlatnu medalju.

 

Zrenjaninski mešoviti hor „Pannonica
Zrenjaninski mešoviti hor „Pannonica

 

„Organizator Festivala je Srpsko crkveno pevačko društvo „Srbadija“ iz Bijeljine. Oni su sjajni domaćini, na Festival dolazi dosta dobrih horova, atmosfera je odlična i zbog toga uvek rado sa horovima odlazim na ovaj Festival“ : kaže Zorica Kozlovački, dirigent hora.

 

Naš hor se predstavio sa šarolikim repertoarom kompozicija, od duhovnih do zabavnih. Za jedan amaterski ansambl, kakav smo mi, otpevali smo vrlo zahtevan program. Pevali smo nadahnuto, sa puno entuzijazma i naravno iz sveg srca, što je žiri na čelu sa cenjenom dirigentkinjom Darinkom Matić Marović, umeo da prepozna i nagradi nas ovako visokom nagradom.

 

Mi smo prezadovoljni i srećni što smo postigli još jedan uspeh i doneli našem gradu još jednu horsku nagradu. Ja sam pre svega ponosna na  trud i zalaganje koji su uložili članovi hora, jer je teško uskladiti posao, porodicu, obaveze i horske probe, ali oni to uspevaju uz sjajno druženje i uživanje u horskom muziciranju, što je i osnovni moto našeg hora, ističe Kozlovački.

 

Sa horom je kao stalni klavirski saradnik nastupila Aniko Gardinovački. Zrenjaninci će hor “Pannonica”  moći da čuju 27. maja na etno festivalu „Banatska priča“ i 4.juna na Horskom festivalu „Slobodan Bursać“.

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz