• Završena rekonstrukcija krova na zgradi Narodnog pozorišta

    Završena je rekonstrukcija krova na zgradi Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina. Tim povodom ovu ustanovu kulture danas su posetili gradonačelnik Simo Salapura, njegov zamenik Saša Santovac i član Gradskog veća Slaviša Vlačić.   Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu Grada Zrenjanina, rekonstrukcija je obavljena zahvaljujući sredstvima Ministarstva kulture i informisanja i lokalne samouprave. Ministarstvo […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Završena rekonstrukcija krova na zgradi Narodnog pozorišta

    Završena je rekonstrukcija krova na zgradi Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina. Tim povodom ovu ustanovu kulture danas su posetili gradonačelnik Simo Salapura, njegov zamenik Saša Santovac i član Gradskog veća Slaviša Vlačić.

     

    Kako je objavljeno na zvaničnom sajtu Grada Zrenjanina, rekonstrukcija je obavljena zahvaljujući sredstvima Ministarstva kulture i informisanja i lokalne samouprave. Ministarstvo je za te namene izdvojilo četiri miliona, a Grad Zrenjanin oko dva miliona dinara.

     

    Rekonstrukcija krova i tavanice je bila neophodna, s obzirom na to da je zbog njihove dotrajalosti došlo do prokišnjavanja na više mesta. Usledilo je i obrušavanje dela plafona u glumačkom salonu. Zbog toga je građevinska inspekcija krajem oktobra prošle godine zabranila korišćenje te prostorije, kao i dela bine.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Premija PVC nudi najveći izbor vrata i prozora vrhunskog kvaliteta

     

    Usledili su obimni radovi na krovnoj konstrukciji i svim njenim delovima. Zamenjene su dotrajale grede, krovni pokrivač i oluci, popravljena je tavanica i sanirana su oštećenja na unutrašnjim i spoljašnjim zidovima, koja su nastala usled prokišnjavanja.

     

    rekonstrukcija krova

     

    Glumci se vraćaju na Dramsku scenu

     

    Gradonačelnik Simo Salapura je prilikom posete pozorištu naglasio da Grad prepoznaje veliki značaj ove ustanove kulture. On je podsetio da je u gradskoj kasi za ovu godinu opredeljeno nešto više od 372 miliona dinara za kulturu, što je 8,5 odsto od ukupnog budžeta. Samo za rad Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ planirano je više od 105 miliona dinara, dodao je Salapura.

     

    Direktor Narodnog pozorišta Ivan Francuski upoznao je gradonačelnika i njegove saradnike sa planovima koje bi trebalo realizovati u narednom periodu. Oni se tiču infrastrukturnih radova, pre svega sanacije dela spoljnih zidova, rešavanja problema grejanja i klimatizacije velike sale. Ukazao je i na dotrajalost opreme, kao i da je potrebno renovirati sedišta i lože u najstarijoj pozorišnoj sali u Srbiji.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Tokom današnje posete rečeno je i da se glumci vraćaju na Dramsku scenu. Sutra će od 19 časova biti odigrana predstava „Komandant Sajler“, dok je na repertoaru u subotu, takođe od 19 časova, „Don Žuan“. Dalje igranje predstava pre svega zavisi od aktuelne epidemiološke situacije i eventualno novih mera koje mogu biti donete.

     

    rekonstrukcija krova

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura