• Završena 39. „Čitalačka značka“: Proglašeni najuspešniji autori dnevnika

    Svečanim programom i proglašenjem najuspešnijih radova, danas je u Zrenjaninu završena 39. „Čitalačka značka“. U pitanju je manifestacija koju organizuje ovdašnja Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“.   Na svečanosti su nastupili učenici Muzičke škole „Josif Marinković“ Marina Niškanović, Miloš Denda i Marko Grozdanov. Potom su proglašeni najuspešniji autori čitalačkih dnevnika u kategoriji učenika od prvog […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Završena 39. „Čitalačka značka“: Proglašeni najuspešniji autori dnevnika

    Svečanim programom i proglašenjem najuspešnijih radova, danas je u Zrenjaninu završena 39. „Čitalačka značka“. U pitanju je manifestacija koju organizuje ovdašnja Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“.

     

    Na svečanosti su nastupili učenici Muzičke škole „Josif Marinković“ Marina Niškanović, Miloš Denda i Marko Grozdanov. Potom su proglašeni najuspešniji autori čitalačkih dnevnika u kategoriji učenika od prvog do osmog razreda osnovne škole, kao i odeljenja koja su pripremila najzanimljivije kolekcije.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Završna izložba likovnih radova učenika ovdašnjih srednjih škola

     

    Uz posebne nagrade, svaki osnovac koji je napisao čitalački dnevnik je od biblioteke dobio pohvalnicu i bedž sa motivima ovogodišnje manifestacije.

     

    Manifestacija posvećena dvostrukom jubileju nobelovca

     

    Svaki čitalački dnevnik trebalo je da sadrži prikaz najmanje pet knjiga, uz obavezan prikaz pripovetke „Aska i vuk“. Zrenjaninska biblioteka je, naime, ove godine „Čitalačku značku“ posvetila dvostrukom jubileju našeg nobelovca Ive Andrića. Pre 60 godina je Andriću u Stokholmu uručena Nobelova nagrada, a ove godine se navršava i 130 godina od njegovog rođenja. Proslavljajući te jubileje, ovogodišnja manifestacija je imala temu „Askina hrabrost nas motiviše“ i, kao obavezni deo za sve učesnike, prikaz pripovetke „Aska i vuk“.

     

    Učesnicima je ostavljena mogućnost da utiske o pročitanim knjigama prikažu u formi koja im najviše odgovara. Mogli su da prilože tekst, ilustraciju, da to učine u formi stripa, video zapisa… Takođe, mogli su da odluče da li će čitalački dnevnik pisati u elektronskoj ili klasičnoj formi.

     

    Ove godine Gradskoj narodnoj biblioteci je predato više od 400 dnevnika iz 27 škola. Neka odeljenja su bila posebno maštovita i osmislila su kreativne kolekcije u kojima su donela svoje dnevnike.

     

    Predsednica žirija bila je načelnica Školske uprave za Banat Snežana Oluški Vlačić, a žiri je radio u sastavu: Jadranka Štefković Petrović, Jasmina Stankov, Sonja Ljubotina, Erika Findić, Milica Nađalin, Ana Stanar i Mirjana Radovanović. Žiri je odlučio da nagradi 21 autora čitalačkih dnevnika, a dvadesetak je odabrano za izložbu. Izložba svih kolekcija, kao i najuspešnijih dnevnika priređena je u čitaonici dečijeg odeljenja.

     

    čitalačka značka

     

    Imena nagrađenih učenika

     

    U kategoriji od petog do osmog razreda, zlatnu značku je dobila Katarina Božić iz OŠ „Servo Mihalj“, srebrnu Doroteja Milinović iz OŠ „Petar Petrović Njegoš“ i Milica Topčagić iz OŠ „Servo Mihalj“, a bronzanu Una Radošević iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ i Milana Milašinović iz OŠ „Aleksa Šantić“ iz Sečnja.

     

    Zlatnu značku u kategoriji trećeg i četvrtog razreda dobila je Tamara Micić iz OŠ „Dr Boško Vrebalov“ iz Melenaca, srebrnu Vuk Petrović iz OŠ „Sonja Marinković“ i Jovana Oljača iz OŠ „Servo Mihalj“, a bronzanu Milan Stajić iz OŠ „2. oktobar“, Milica Kevrešan iz OŠ „Petar Petrović Njegoš“ i Mila Anđić iz OŠ „Servo Mihalj“.

     

    Pojedinačne pohvale i nagrade u kategoriji prvog i drugog razreda dobili su Sergej Maširević (OŠ „Petar Petrović Njegoš“), Leon Ilić (OŠ „Vuk Karadžić“), Lena Zlokas (OŠ „Dositej Obradović“), Lena Petrov (OŠ „Vuk Karadžić“), Ilija Novaković (OŠ „Dr Jovan Cvijić“), Doroteja Bartole (OŠ „Vuk Karadžić“), Aleksa Hajduković (OŠ „Branko Ćopić“, Lukićevo), Đurđina Isakov (OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“), Dušan Krnić (OŠ „Vuk Karadžić“, Konak) i Silard Sabo (OŠ „Sonja Marinković“).

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Nagradu žirija za kolekciju osvojilo je odeljenje IV-1 OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“. Nagradu bibliotekara za kreativnost dobilo je odeljenje IV-2 OŠ „Servo Mihalj“.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura