• Vokalna grupa „Pannonica“ prvi rođendan obeležila novim spotom (Video)

    Na muzičkoj sceni našeg grada, poznatom po dobrom horskom zvuku i odličnoj reputaciji ansambala koji neguju ovaj vid vokalne umetnosti, već godinu dana postoji i uspešno radi Muška vokalna grupa „Pannonica“.   Ovaj muški oktet čine iskusni pevači poznatih zrenjaninskih horova „Josif Marinković“, „Koča Kolarov“ i „Pannonica“, koji ljubav prema zajedničkom pevanju i druženju kroz […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Vokalna grupa „Pannonica“ prvi rođendan obeležila novim spotom (Video)

    Na muzičkoj sceni našeg grada, poznatom po dobrom horskom zvuku i odličnoj reputaciji ansambala koji neguju ovaj vid vokalne umetnosti, već godinu dana postoji i uspešno radi Muška vokalna grupa „Pannonica“.

     

    Ovaj muški oktet čine iskusni pevači poznatih zrenjaninskih horova „Josif Marinković“, „Koča Kolarov“ i „Pannonica“, koji ljubav prema zajedničkom pevanju i druženju kroz muziku neguju već godinama.

     

    Svoju prvu godišnjicu obeležili su snimanjem novog spota za pesmu „Kad si bila mala Mare“.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Raspisan konkurs za novoustanovljenu književnu nagradu “Bogdan Čiplić”

     

    muška vokalna grupa pannonica

     

    Repertoar se stalno proširuje kvalitetnim kompozicijama

     

    O dosadašnjem radu i daljim planovima za portal zrenjaninski.com govori njihova dirigentkinja Zorica Kozlovački.

     

    – Sa nevericom shvatam da je prošlo godinu dana našeg zajedničkog rada i druženja. Istovremeno sam ponosna na rezultate koje smo u ovako teškoj i turbulentnoj godini uspeli da ostvarimo. Kontinuitet u radu je naš najveći uspeh. Ogromno zadovoljstvo mi pričinjavaju naše probe, jer su svi pevači izuzetno posvećeni zajedničkim ciljevima, probama i uvežbavanju programa – ističe Kozlovački.

     

    Pevanje „a kapela“ je izuzetno zahtevno u malom ansamblu i potrebni su veliki talenat, muzikalnost i koncentracija. A to Muška vokalna grupa „Pannonica“ ima.

     

    – Naš repertoar se stalno proširuje kvalitetnim kompozicijama i pevamo ono što nam se dopada. Najviše uživamo u strogradskim i klapskim pesmama, a volimo da zapevamo i makedonske i crnačke duhovne pesme. Imamo ogromnu sreću da su nam svoje izvrsne aranžmane ustupili naši sugrađani Mirko Jankov i Saša Vrabac, i sa velikom radošću ih izvodimo – naglašava Kozlovački.

     

    „Pannonica“ nailazi na pozitivne reakcije publike pri svakom nastupu, što članovima grupe daje motivaciju za dalji trud i rad.

     

    – Novi spot je jedno divno iskustvo za nas i od srca se zahvaljujemo svima koji su doprineli da on ugleda svetlo dana. Zahvaljujemo se snimateljima i montažerima videa Đuli Feldešiju, Dušanu Udickom i Milanu Jovanoviću, kao i Milanu Milanovu i Stefanu Nikoliću koji su se pobrinuli za kvalitetnu zvučnu podlogu. Spot je snimljen na našem „panonskom moru“ – Tisi, na brodu našeg člana Milivoja Adamova – napominje Zorica Kozlovački.

     

     

    Muška vokalna grupa „Pannonica“ planira da u septembru organizuje zajednički koncert sa Vokalnim kvartetom „Vita Brevis“ i gostima u Zrenjaninu. U planu je i učešće na 7. Međunarodnom festivalu horova i vokalnih ansambala u Herceg Novom i Horskom festivalu „Slobodan Bursać“ u Zrenjaninu.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    U Muškoj vokalnoj grupi „Pannonica“ pevaju: Milivoj Adamov (prvi tenor i solista), Goran Mišković i Zvonko Romac (drugi tenor), Milan Jokić, Robert Hodžić i Zlatibor Stamenković (bariton) i Vladimir Tomić, Aleksandar Milas i Milan Milanov (bas).

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura