• Vanja Ilijev vodi sugrađane na svojevrsno putovanje kroz vreme

    U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u petak, 28. januara, u 19 časova, biće održano predavanje „Moja dika vrti se k’o čigra, pa uživa kad u kolu igra“. U pitanju je svojevrsno putovanje kroz vreme, sa pričom o muzici i igri i posebnim akcentom na hedonistički aspekt ovih pojmova.   Domaćin i predavač biće Vanja Ilijev, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Vanja Ilijev vodi sugrađane na svojevrsno putovanje kroz vreme

    U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u petak, 28. januara, u 19 časova, biće održano predavanje „Moja dika vrti se k’o čigra, pa uživa kad u kolu igra“. U pitanju je svojevrsno putovanje kroz vreme, sa pričom o muzici i igri i posebnim akcentom na hedonistički aspekt ovih pojmova.

     

    Domaćin i predavač biće Vanja Ilijev, strukovni vaspitač za tradicionalne igre i svirač na tradicionalnim instrumentima. Predavanje će biti praćeno video i audio zapisima, kao i izvođenjem numera na tradicionalnim instrumentima, ali i samom igrom.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Sutra će biti otvorena izložba radova Zorana Rajšića “Post K’o Vid”

     

    Druženje sa Vanjom Ilijevim, inače dugogodišnjim saradnikom Narodnog muzeja Zrenjanin, organizuje se kao deo pratećeg programa izložbe „Merak mi je…“, koja traje do 15. marta.

     

    Podsećamo, ova izložba je otvorena krajem decembra prošle godine i na njoj je predstavljeno 30 slika i crteža koji asociraju na zadovoljstvo i čija tema su kafana, piće, hrana, muzika, igra, odmor u kući ili u prirodi.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Projekat su, pored ostalih, pomogli kompanija „Gomex“ i Muzička škola „Josif Marinković“ iz Zrenjanina.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura