• Uručene nagrade u okviru manifestacije „Sremčevi dani – Bal u Elemiru“

    U Elemiru je sinoć počela tradicionalna dvodnevna manifestacija „Sremčevi dani – Bal u Elemiru“, a pobednicima na književnom konkursu uručene su nagrade.   Žiri u sastavu Uglješa Šajtinac, kao predsednik, i Srđan Tešin i Jelena Blanuša, kao članovi, od 130 radova iz zemlje i inostranstva pristiglih na ovogodišnji literarni konkurs „Bal u Elemiru – Sremčevi […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Uručene nagrade u okviru manifestacije „Sremčevi dani – Bal u Elemiru“

    U Elemiru je sinoć počela tradicionalna dvodnevna manifestacija „Sremčevi dani – Bal u Elemiru“, a pobednicima na književnom konkursu uručene su nagrade.

     

    Žiri u sastavu Uglješa Šajtinac, kao predsednik, i Srđan Tešin i Jelena Blanuša, kao članovi, od 130 radova iz zemlje i inostranstva pristiglih na ovogodišnji literarni konkurs „Bal u Elemiru – Sremčevi dani“, za najbolje humorističko – satirično delo proglasio je priču „Synapsol forte“, autora Milete Prodanovića iz Beograda. Uz diplomu, njemu je dodeljena i novčana nagrada od 50.000 dinara.

     

    Drugu nagradu od 30.000 dinara, za zbirku pesama, dobio je Rade Vodeničar, koji nije prisustvovao svečanoj dodeli diploma, a treću od 20.000 dinara Milana Grbić iz Kikinde, za kratku priču „Ko drugome jamu kopa, sam u nju pada“.

     

    Trinaeste po redu „Sremčeve dane“ u Elemiru, inače, otvorio je, prigodnim govorom, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura.

     

    Sremčevi dani – Bal u Elemiru

     

    Sinoć je održano i književno veče, odnosno pesnički portret Zorana Đerića, za kojeg je moderator književne večeri Radovan Vlahović rekao da je imao briljantnu pesničku karijeru, i da spada u prvih pet srpskih pesnika srednje generacije. O njegovom stvaralaštvu govorila je prevoditeljka Zdenka Valent Belić.

     

    Dvočasovnim programom na bini u centru sela predstavilo se i Kulturno – umetničko društvo „Mladost“ iz Elemira, sa svojim gostima, a potom je nastupila grupa „Kerber“. U centru sela, po tradiciji, svoj štand su imale i žene iz elemirskog udruženja.

     

    Danas je na programu Kolonija karikaturista, koji će prirediti i izložbu svojih radova. Biće otvorena i izložba „Nagrade Bijenala ilustracije u Bratislavi 2017. godine“. U 19.30 časova je predstavljanje knjige „Naseljavanje Petrovčana u Čib – Čelarevo 1946–1947. godine“, istoričara dr Milana Micića. Govoriće autor dr Milan Micić, zatim Radovan Vlahović i dr Milan Ševo. Od 22 časa je koncert Dženana Lončarevića, a u ponoć vatromet i zatvaranje manifestacije.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura