• Uručene nagrade „Teodor Pavlović” dr Savi Damjanovu i Savi Stepanovu

    Nagrade ovogodišnjim laureatima uručene su u okviru svečanog otvaranja jubilarne, dvadesete po redu, manifestacije “Dani Teodora Pavlovića”.   Otvaranje manifestacije i svečano uručenje nagrada održano je u svečanoj sali Matice srpske u Novom Sadu. Ovom prilikom je predstavljeno i troknjižje „Srbi u Banatu”, u izdanju Banatskog kulturnog centra.   Nagrada „Teodor Pavlović” za najbolju knjigu dodeljena je dr […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Uručene nagrade „Teodor Pavlović” dr Savi Damjanovu i Savi Stepanovu

    Nagrade ovogodišnjim laureatima uručene su u okviru svečanog otvaranja jubilarne, dvadesete po redu, manifestacije “Dani Teodora Pavlovića”.

     

    Otvaranje manifestacije i svečano uručenje nagrada održano je u svečanoj sali Matice srpske u Novom Sadu. Ovom prilikom je predstavljeno i troknjižje „Srbi u Banatu”, u izdanju Banatskog kulturnog centra.

     

    Nagrada „Teodor Pavlović” za najbolju knjigu dodeljena je dr Savi Damjanovu za knjigu „Also sprach Damjanov” (Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin”, Zrenjanin, 2019), a Nagradа „Teodor Pavlović” za životno delo, likovnom kritičaru Savi Stepanovu. Odluku o nagradama doneo je žiri u sastavu dr Zoran Đerić (predsednik), dr Srđan Šljukić i Radovan Vlahović.

     

    U programu svečanog otvaranja manifestacije učestvovali su predsednik Matice srpske dr Dragan Stanić, predsednik Opštine Novi Bečej Saša Maksimović, koji je otvorio manifestaciju, dobitnici nagrada dr Sava Damjanov i Sava Stepanov, i Radovan Vlahović, osnivač manifestacije i organizator.

     

     

    O troknjižju „Srbi u Banatu” u izdanju BKC-a govorili su dr Petar V. Krestić, predsednik uređivačkog odbora troknjižja, dr Srđan Šljukić, član uređivačkog odbora troknjižja, i dr Milan Micić, član uređivačkog odbora troknjižja.

     

    U muzičkom delu programa učestvovali su Maja Andrić, solistkinja Opere Srpskog narodnog pozorišta, uz pratnju korepetitora Strahinje Đokića. Voditelj programa bio je Miodrag Petrović, prvak Drame SNP.

     

    “Dani Teodora Pavlovića” održavaju se po dvadeseti put od 25. septembra do 11. oktobra, u Novom Sadu i u Novom Miloševu. Manifestaciju organizuje Banatski kulturni centar iz Novog Miloševa, u saradnji sa Maticom srpskom iz Novog Sada, pod pokroviteljstvom Opštine Novi Bečej i Mesne zajednice Novo Miloševo.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura