• U Zrenjaninu otvorena Knjiga žalosti povodom smrti Đorđa Balaševića

    U Kulturnom centru Zrenjanina, povodom smrti Đorđa Balaševića, jednog od naših najpoznatijih kantautora, biće otvorena knjiga žalosti.   Svoje utiske o Balaševiću, njegovom životu, muzici i stvaralaštvu Zrenjaninci mogu upisati danas, od 17 do 21 sat, u holu Kulturnog centra Zrenjanina.   Jedan od najvećih kantautora na ovim prostorima i legendarni muzičar Đorđe Balašević preminuo […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    U Zrenjaninu otvorena Knjiga žalosti povodom smrti Đorđa Balaševića

    U Kulturnom centru Zrenjanina, povodom smrti Đorđa Balaševića, jednog od naših najpoznatijih kantautora, biće otvorena knjiga žalosti.

     

    Svoje utiske o Balaševiću, njegovom životu, muzici i stvaralaštvu Zrenjaninci mogu upisati danas, od 17 do 21 sat, u holu Kulturnog centra Zrenjanina.

     

    Jedan od najvećih kantautora na ovim prostorima i legendarni muzičar Đorđe Balašević preminuo je u 67. godini u Novom Sadu.

     

    Balašević je pre nekoliko dana primljen na Infektivnu kliniku Kliničkog centra Vojvodine, gde se lečio od upale pluća. Njegovo stanje se dodatno pogoršalo usled ranijih hroničnih zdravstvenih problema.

     

    Jugoslovenski i srpski pevač, tekstopisac, pesnik, glumac i reditelj Đorđe Balašević rođen je 11. maja 1953. godine u Novom Sadu.

     

    Bio je član grupa „Žetva“ i „Rani mraz“, a 1982. je započeo solo karijeru. Ukupno je objavio 16 albuma i pet knjiga.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura