• U PRISUSTVU VIŠE STOTINA ZVANICA: Svečano otvoren bioskop sa pet zvezdica (FOTO)

    Šta sve očekuje posetioce CineStar-a

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENJANIN – Više od 700 zvanica večeras je prisustvovalo svečanom otvaranju najsavremenijeg CineStar bioskopa sa pet zvezdica koji se sa četiri dvorane i 500 mesta prostire na više od 1.500 metara kvadratnih u zrenjaninskom Aviv Parku.

    cinestar

    Osim velikog broja gostiju, spektakularni petnaestominutni vatromet, projekcije najnovijih holivudskih blokbastera i sjajna atmosfera, pokazali su da je sve spremno za sutrašnji zvanični početak rada bioskopa.

    – Ovoliki odaziv Zrenjaninaca na svečanom otvaranju, pokazatelj je da smo doneli pravu odluku da naš drugi objekat otvorimo baš ovde, u srcu Banata. Ovo je drugi multipleks u Srbiji koji kompanija Blitz CineStar otvara i ovu investiciju smo lako realizovali zahvaljući odličnoj saradnji i velikoj podršci lokalne samouprave. Prezadovoljni smo što smo dobili priliku da doprinesemo kulturnom životu Zrenjanina i zato ćemo se truditi da na repertoaru imamo aktuelne filmske blokbastere, koje ćemo prikazivati paralelno sa svetskim premijerama. Kao i svuda u regionu gde se nalaze naši bioskopi, omogućili smo visok nivo usluge, po kojoj je lanac bioskopa CineStar prepoznatljiv – rekao je Zoran Savić, direktor Blitz CineStara-a za Srbiju, prilikom svečanog otvaranja.

    cinestar

    CineStar objekat u Zrenjaninu se ističe po svom neobičnom enterijeru i činjenici da je trenutno najmoderniji bioskop u Banatu. Objekat se sastoji od četiri bioskopske sale koje su opremljene vrhunskom digitalnom tehnologijom i gledaocima pružaju pravi užitak gledanja filma na wall-to-wall platnima, uz Dolby Digital EX i DTS zvučni sistem.

    Posebni novitet za zrenjaninski bioskop je dečija igraonica i rođendaonica koja se prostire na 80 kvadratnih metara i koja je opremljena Play Station konzolama i svim drugim pogodnostima koje su namenjene najmlađim posetiocima. Veoma se vodilo računa o osobama sa posebnim potrebama, kojima  je liftom olakšan pristup salama, gde za njih postoji rezervisano mesto.

    cinestar

    Među salama se izdvaja najveća i najbolja eXtreme sala, koja predstavlja specijalni CineStar standard. Karkateristična je po ogromnom platnu veličine 100 metara kvadratnih, koje je premazano srebrom, a na kom se emituje kristalno čista slika uz pomoć Barko filmskog projektora, najsvetlijeg projektora na svetu i Ginisovog rekordera. Zrenjaninci će takođe imati priliku da filmove prate iz komfornih i do sada neviđenih ljubavnih, VIP i Love Box sedišta, koja već izazivaju ogromnu pažnju.

    – Osim najaktuelnijih holivudskih blokbastera u CineStaru ćemo voditi računa i o alternativnim sadržajima, te pružiti priliku i mladim autorima da predstave svoja filmska ostvarenja. Publika će dobiti prvi put priliku da pogleda prenose: koncerata, opera, baleta i sportskih događaja, objedinjenih pod nazivom „Spektakli u CineStaru“, skrivene i ponoćne pretpremijere, matine za porodice i decu. Omogućili smo „Moj CineStar utorak“ – povoljnije dane za bioskop, „Zvezda je rođena“ – proslave rođendana, zatim lojalti program koji će omogućiti kupovinu ulaznica online, besplatan parking. Ovo su samo neki od programa s kojima će Zrenjaninici već sutra, 10. februara, upoznati.  S obzirom na to da želimo da doprinesemo kvalitetu kulturnog života grada Zrenjanina, CineStar neće biti puki emiter već topli dom i glavno mesto okupljanja ljudi iz filmske, pozorišne i muzičke produkcije – istakao je Savić.

    cinestar

    Duško Radišić, pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina, rekao je da nakon otvaranja Aviv Parka, Zrenjanin danas dobija još jedan reprezentativni prostor kojim se zaista može podičiti.

    – Drago mi je što je kompanija CineStar prepoznala naše potencijale i označila Zrenjanin kao dobro mesto za investiranje i razvijanje svog prepoznatljivog brenda. Kulturna tradicija našeg grada je izuzetno duga, bogata i značajna. Podsećam da se ovde nalazi najstarija pozorišna sala u zemlji, da je naš muzej među najuspešnijima u Srbiji, da su ovde ponikli najbolji horovi u Evropi i na svetu, da se u Zrenjaninu okupljaju vrhunski slikari, književnici, muzičari instrumentalisti… U tom svetlu treba posmatrati i otvaranje ovog novog hrama filmske umetnosti, koji nije samo običan bioskop, već nešto što će doprineti razvoju kulturne ponude grada u širem smislu i postati, iskreno verujem, mesto čestih susretanja svih generacija – podvukao je Radišić.

    cinestar

    On je dodao da lokalna administracija čini napore da uposli sve Zrenjanince, da unapredi gradsku infrastrukturu, da dovede investitore, ali i da obogati kulturne sadržaje i prezentuje ih sugrađanima istovremeno kada to čine i najveće svetske metropole.

    – A to će se upravo dešavati u CineStaru kada budu stizala najnovija filmska ostvarenja. Sa željom da ih bude što više u narednom periodu i sa očekivanjima da će se publika u velikom broju vraćati u bioskop, čestitam CineStaru početak rada u Zrenjaninu – zaključio je Radišić.

    Prvog  radnog dana bioskopa, 10. februara, ljubitelje filma očekuju pretpremijere dva nova holivudska hita – „Deadapool“ i „Kako biti solo“, za koji su online rezervacije krenule još pre svečanog otvaranja, zbog velike zainteresovanosti za ove ekskluzivne projekcije.

    CineStar bioskop u Zrenjaninu predstavlja drugi objekat komanije Blitz CineStar, koji je otvoren nepuna dva meseca nakon uspešnog početka rada bioskopa u Pančevu. Naredni najavljeni projekat smešten je u Novom Sadu i predstavljaće najmoderniji bioskop u Vojvodini.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura