• Svetosavlje organizuje veče posvećeno profesoru Vladeti Jerotiću

    U sredu, 20. marta, s početkom u 19 časova, u Baroknoj sali Skupštine grada, organizacija Svetosavlje organizuje veče posvećeno profesoru Vladeti Jerotiću. Jerotić je bio književnik, psihoterapeut, narodni prosvetitelj i akademik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU). Preminuo je 4. septembra prošle godine.   Vladeta Jerotić je još za života postao jedinstvena pojava u novijoj […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Svetosavlje organizuje veče posvećeno profesoru Vladeti Jerotiću

    U sredu, 20. marta, s početkom u 19 časova, u Baroknoj sali Skupštine grada, organizacija Svetosavlje organizuje veče posvećeno profesoru Vladeti Jerotiću. Jerotić je bio književnik, psihoterapeut, narodni prosvetitelj i akademik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU). Preminuo je 4. septembra prošle godine.

     

    Vladeta Jerotić je još za života postao jedinstvena pojava u novijoj srpskoj kulturi. Stekao je ogromnu popularnost i postao je kultna, harizmatična ličnost svoga doba.

     

    Voditelj ovog skupa je Aleksandar Gajšek, autor kultne TV emisije „Agape“.

     

    Gosti večeri su protojerej – stavrofor Vladimir Vukašinović, predavač na Bogoslovskom fakultetu u Beogradu, i Viktor Lazić, osnivač Udruženja za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju „Adligat“, koji je sa profesorom Jerotićem vodio razgovore na najšire moguće teme.

     

    Ulaz je slobodan.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura