• Svečanom akademijom obeležen Dan pozorišta, najavljena nova predstava

    Narodno pozorište „Toša Jovanović“ danas je svečanom akademijom obeležilo 15. oktobar – Dan pozorišta. Dramska scena obeležava danas 72, a lutkarska 62 godine postojanja. Narodno pozorište u gradu postoji 179 godina.   Pre akademije, direktor pozorišta Ivan Francuski i reditelj prve predstave u novoj sezoni, čija je premijera 19. oktobra, Vladimir Lazić, obratili su se […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Svečanom akademijom obeležen Dan pozorišta, najavljena nova predstava

    Narodno pozorište „Toša Jovanović“ danas je svečanom akademijom obeležilo 15. oktobar – Dan pozorišta. Dramska scena obeležava danas 72, a lutkarska 62 godine postojanja. Narodno pozorište u gradu postoji 179 godina.

     

    Pre akademije, direktor pozorišta Ivan Francuski i reditelj prve predstave u novoj sezoni, čija je premijera 19. oktobra, Vladimir Lazić, obratili su se novinarima.

     

    – Iza nas je jedna od najuspešnijih sezona – rekao je Francuski. – Pozorište je ove godine dobilo devet nagrada na različitim festivalima. Nadamo se da je pred nama još uspešnija sezona koju počinjemo u petak, 19. oktobra, premijerom predstave „Bilo jednom u Banatu“, istakao je Francuski.

     

    Tema predstave je univerzalna: kako jedan čovek zarad jedne žene može da napravi čudo, u ovom slučaju pozorište.

     

    – To smo mogli da uradimo kao dramu, melodramu, mi smo se odlučili za mjuzikl – kaže Vladimir Lazić, reditelj predstave „Bilo jednom u Banatu“ i dodaje:

     

    – Uspeli smo da uz pomoć pisanih dokumenata rekonstruišemo vreme, ali smo želeli da napravimo predstavu koja je intrigantna, atraktivna ali i takva da može da se igra u drugim sredinama, da tema bude prepoznatljiva, da se sa likovima, bilo gde da se igra, može poistovetiti. Da li smo uspeli, konačnu reč daće publika – istakao je Lazić.

     

    Na predstavi koju kolokvijalno nazivaju „zrenjaninski Mulen Ruž“ radio je gotovo kompletan pozorišni ansambl (i glumci dramske i glumci lutkarske scene) prethodnih pet meseci.

     

    Nakon premijere, igraće se odmah dve reprize a do kraja godine na matičnoj sceni još tri ili četiri puta, najavio je danas Francuski.

     

    Premijera je u petak, 19. oktobra, u 20 časova i za nju vlada ogromno interesovanje, dodao je Francuski.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura