• Studenti Departmana likovnih umetnosti izlažu radove

    Izložba radova studenata Departmana likovnih umetnosti Akademije umetnosti u Novom Sadu biće otvorena u petak, 16. avgusta, u 19 časova. Izložba će biti upriličena u Kulturnom centru Zrenjanina.   Na postavci će biti izloženi radovi studenata završnih godina.   – Zrenjaninskoj javnosti i ove godine će biti predstavljeni radovi studenata završnih godina. S obzirom na […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Studenti Departmana likovnih umetnosti izlažu radove

    Izložba radova studenata Departmana likovnih umetnosti Akademije umetnosti u Novom Sadu biće otvorena u petak, 16. avgusta, u 19 časova. Izložba će biti upriličena u Kulturnom centru Zrenjanina.

     

    Na postavci će biti izloženi radovi studenata završnih godina.

     

    – Zrenjaninskoj javnosti i ove godine će biti predstavljeni radovi studenata završnih godina. S obzirom na to da predstavljanje studenata postaje tradicija u izlagačkoj praksi Kulturnog centra, ovogodišnji odabir radova obuhvatio je i prošlogodišnje izlagače – studente modula Vajarstva. Oni su u toku prethodne školske godine ušli u lični svet umetnosti i načinili još jedan korak ka samostalnoj produkciji – kaže Slavko Živanović, vanredni profesor Akademije umetnosti u Novom Sadu.

     

    Pročitajte još: Otvorena izložba skulptorskih radova Milutina Krstonića (Video)

     

    On napominje da lične poetike studenata počinju da se kristališu pod uticajem profesora vođenih konceptom studijskog programa. Ali, i savremenih umetničkih praksi u Srbiji, kao i na svetskoj likovnoj sceni.

     

    Pred posetiocima izložbe naći će se dela koja se bave umetničkim i kontekstualnim tranzicijskim pitanjima u post-totalitarnim društvima u uslovima tehničkog dovršavanja sveta.

     

    Izložba je otvorena do 29. avgusta.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura