Kultura Vesti Zrenjanin

Studenti Departmana likovnih umetnosti izlažu radove

studenti departmana likovnih umetnosti

Izložba radova studenata Departmana likovnih umetnosti Akademije umetnosti u Novom Sadu biće otvorena u petak, 16. avgusta, u 19 časova. Izložba će biti upriličena u Kulturnom centru Zrenjanina.

 

Na postavci će biti izloženi radovi studenata završnih godina.

 

– Zrenjaninskoj javnosti i ove godine će biti predstavljeni radovi studenata završnih godina. S obzirom na to da predstavljanje studenata postaje tradicija u izlagačkoj praksi Kulturnog centra, ovogodišnji odabir radova obuhvatio je i prošlogodišnje izlagače – studente modula Vajarstva. Oni su u toku prethodne školske godine ušli u lični svet umetnosti i načinili još jedan korak ka samostalnoj produkciji – kaže Slavko Živanović, vanredni profesor Akademije umetnosti u Novom Sadu.

 

Pročitajte još: Otvorena izložba skulptorskih radova Milutina Krstonića (Video)

 

On napominje da lične poetike studenata počinju da se kristališu pod uticajem profesora vođenih konceptom studijskog programa. Ali, i savremenih umetničkih praksi u Srbiji, kao i na svetskoj likovnoj sceni.

 

Pred posetiocima izložbe naći će se dela koja se bave umetničkim i kontekstualnim tranzicijskim pitanjima u post-totalitarnim društvima u uslovima tehničkog dovršavanja sveta.

 

Izložba je otvorena do 29. avgusta.

 

Podeli članak
bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM